Monday, June 22, 2015

Tahun lepas punya...

Bila tengok banyak-banyak mcm ni macam syok pulak kan... Hasil tahun lepas, 2014...Alhamdulillah tak sia-sia beli mesin sulam....masa beli tu main redah je beli, xde perancangan pun...then slowly belajar, slowly dapat trust from customers dan Alhamdulillah tempahan untuk sulam memang tak pernah putus...di kala mempunyai kekangan masa dan situasi untuk menjahit, dengan sulaman ini lah menjadi punca pendapatan saya...hasilnya tak de la banyak mana kalau compared dengan gaji waktu bekerja dulu, namun saya puas dan gembira(kadang-kadang stress jugak) sebab kids with me 24/7 without fail....Alhamdulillah









Boleh cuci mata kat fb page mamalya.boutique atau IG @mamalya_boutique untuk gambar latest...

Daa....selamat berpuasa...janji ngan mr.bos nak pegi beli kain buat baju raya...hiew...hiew...sempat ke x ni nak jahit baju raya ni??? Xpe, sempat ke tak, belakang kira, janji kita beli dulu kainnya....ehehehe... ヽ(‘ ∇‘ )ノ

Posted via Blogaway


Friday, June 19, 2015

Ramadhan 1436H

Ramadhan 1436H, ramadhan pertama kami suami isteri menjalani ibadah puasa bersama, sahur bersama, berbuka juga bersama insyaAllah...kalau sebelum ini dalam sebulan tu hanya weekend sahaja dapat bersahur dan berbuka bersama, tapi insyaAllah tahun ni dapat la berbuka dan bersahur bersama sepanjang Ramadhan....cumanya terawih masih lagi saya solat sendirian kat rumah dengan alasan anak masih kecik...huhu ╥﹏╥

Ok...kekeringan idea nak tulis ape, so dikesempatan ini saya memohon ampun dan maaf andai penulisan saya sebelum ini bisa mengguriskan hati sahabat semua...maafkan segala kekhilafan saya...

♡♥♡ Selamat menjalani ibadah puasa, semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna dan barakah buat kita semua... Aminnnn ♡♥♡


Monday, June 1, 2015

On Instagram...

Assalam....sebenarnya dah lama saya aware about instagram...memang dah ada account pun cumanya more kepada personal account la...ada sikit² update pasal jahit² kat personal IG...biasala nama pun personal, privacy sikit la...saya tak approve orang yang saya tak kenal...

Then, lebih kurang akhir tahun lepas, sebelum pindah KL kot, tergerak nak open satu lagi IG khas untuk @mamalya_boutique... Itupun sebab customer tanya ada IG ke x? Ya, ya mak tau mak ketinggalan tapi better late than never kan? Alhamdulillah since @mamalya_boutique on IG, byk juga la order masuk dari sana...saya agak je la sebab mereka print screen gambar IG...still merangkak juga la nak up follower tapi ok la...

Makanya, hehe nak amik peluang la meh la ramai² follow IG @mamalya_boutique... Support local crafter, handmade items, support WAHM, dan paling penting support tuan punya blog ni...hehe

Boleh juga direct WhatsApp +6019 664 5539 kalau nak order personalized towel, pillow, keychain atau bagtag...

Ok sayang semua, insyaAllah see you again in next entry yang tak tahu bila akan diupdate 😘😘😘