Thursday, November 11, 2010

happy 7th month birthday

HAPPY 7TH MONTH BIRTHDAY TO MY SWEET LITTLE PRECIOUS GIRL..
mama doakan anak mama akan membesar dgn sihat, cergas n cerdas..jangan nakal2 tau..
xsangka ye dah 7mth alya menyerikan hidup mama + baba...both of us love you very2 muchhhhhh...muahhhhh (kisses from mama & baba)
Alhamdulillah alya telah minum milk mama selama 7bln 
(semoga rezeki alya xpernah surut malah bertambah dari hari ke hari)
Alya juga start makan solid food dikala alya berusia 6bulan..menu pertama alya plain rice porridge lps tu baru mama add on puree carrot, brocolli, potato...mama msk bubur alya tiap2 hari..bukan pe cume nak buat d best tuk princess mama ni...
bile tgk balik gambar2 alya mase mula2 lahir sampai sekarang mcm xpercaya je rupe2nya i've been a mom for 7month...baru 7bulan jadi ibu, byk lg cabaran yang bakal ku tempuhi demi mendidik zuriatku ini.. 
semoga Allah permudahkan segalanya..AMIN

11 April 2010 (9.05am) ---> berat: 3.12kg, panjang:53cm
minit2 pertama alya dilahirkan tanpa baba disisi..baba masih on the way dari KL...anak mama ni xsabar nak tgk dunia ni yer...(lahir awal seminggu dari tarikh jangkaan)

alya 1 bulan


alya 2bulan ---> dh besar dh anak mama...comey2 ni mama nk bawak g jalan mane tu??klo xsilap mama kita nak g kenduli kawen kawan opis baba

3bulan ---> alya loves bubble..suka sangat wat bubble sampai meleleh2 air liur =)

4 bulan ---> alya dh pandai meniarap + rolling over + mengensot (bhs bmnya mama xthu ler)

5 bulan ---> start belajar angkat bontot dia yang montok itu =)

6 bulan ---> dh boleh merangkak dengan jayanya...n ad benda asing la kat gusi dia =)

7 bulan ---> gg dh tumbuh 2 batang...suka menggigit...dh pandai duduk..tgh belajar nak berdiri

0 ::ThoughT(s):: :