Tuesday, November 23, 2010

jatuh katil

 tanggal 20Nov2010(sat) around 930pm kerana kecuaianku alya(7bln) jatuh katil...xpenah2 kami tinggalkan alya alone atas katil but tetibe jer mlm tu kami tinggalkan dia alone sbb nk g makan...lps je dia menyusu kami terus turun bwh..gamaknye dia blm betul2 nyenyak kami dh tinggalkn dia..sbb tu dia jg balik cr 'nek' dia..baru je tinggal xsampai 5minit terdengar bb nangis..yg paling buat ku cuak alya muntah...menggigil tangan ni dukung alya sambil pujuk dia...nasib baik dia nangis kejap jer..dh reda tangisan leh lak dia gelak2 bile org tego...lega sikit tp still hati ni ttp risau..nk g klinik tp my mom ckp tunggu dlu tgk lps dia menyusu dia muntah lg ke x...sambil susukn dia xhenti2 mintak maaf ngan bb sbb mama cuai.nape lah aku leh tinggalkn alya kt atas katil sensorang...pdhal sblm ni kami x tdo atas katil pn..klo ad pn sekali 2 jer ble balik umah PIL...kt umah kami mmg xletak katil pun..klo kt umah my mom pn kami tdo bwh even ad katil...tp mlm tu ntah nape la leh jd cm2...mungkin Allah nk bg pengajaran/igtkn kami agar next time jgn cuai dlm menjaga amanahNYA..Alhamdulillah mlm tu alya tdo mcm biasa n menyusu mcm biasa..check the whole body dia xde benjol or lebam kt mane2.esok bgn pagi ceria mcm biasa gaks..dia aktif seperti sblm ni..legaaaaa sgt2..


***moral of the story, klo ade anak kecil xpayah ler tdo atas katil...beringat sebelum kene...anda buat anda dapat

0 ::ThoughT(s):: :