Thursday, December 9, 2010

Cloth Diaper

Starting ramadhan 1431 or August 2010(alya 4bln) bermula la episod pemakaian modern Cloth Diapers(CD) alya...wah almost 5month dh alya berCD...mula2 tu mmg aku psg niat nk pakai lampin tuk alya(aku pencinta alam sekitar).. konon2nye la kan pakai lampin cam mak2 kite pakaikan kt kite dlu..siap beli byk tu napkin yg 4segi tuh..huhu tp niat jelah..xbuat pun sbb cam leceh je kn..mase tu xbrp thu sgt pasal adneye kain lampin moden nih..pas2 tgk kt magazine,godek2 kt tenet, owh ad kain lampin moden yg practical la tuk ibu bekerja nih :D
ish..mahal la plk kos 1lampin tuh..RM40++ tu..hmm xpe2 nanti akan ku kumpul duit tuk beli CD2 itu...
ckp2,pujuk2,bodek2 en.wan suh dia belikan alya CD n alhamdulillah en.wan amat supportive(i lap u very much la) dia setuju ngan my idea tuk CDkn alya...mula2 kami beli 5dlu, sbb klo nk beli byk terus cam kopak la duit mak..uhuk2..aku tanamkn azam nk fully cd alya(also fully bf) dan sekarang kami m'punyai 15 koleksi CD...sumenye dr LUNATOTS..ntah la both of us mmg dh jatuh centa kat CD LUNATOTS nih..ad gaks niat nk beli jenama lain tp ble dh tgk2 cam LUNATOTS punye cd gaks yg b'kenan kt jiwa kami(button jer yg velcro blum b'jaya menambat hati kami)..hehe (lunatots xbyr tau aku promote dia punye cd nie)
alya dan koleksi2 cdnya..xsemua cd alya ad kat cni...
selebihnye dlm baldi(xbasuh lg ;D)


alya shebok nk kemas CD 
sume colour kat atas tu ad dlm koleksi 
CD alya kecuali 11
CDs impian mama alya...
(baba alya tolong tunaikan impian mama alya pleazzzz)


0 ::ThoughT(s):: :