Thursday, December 2, 2010

xlayakkah aku???

yesterday i went to one of the famous farmacy at my place;

me    : kak, thermometer ad x?
seller : ada...(sambil menuju ke tempat terletaknye termometer)
           tampal kat dahi n tgk suhu kat garis line tu..
me    : err yang jenis lain xde? yg digital?
seller : oh klau nak yang tu mahal la...yang ni murah
me    : xpela nak tengok dlu yang tu
seller : yang G******n RM80, yang ear ni seratus lebih tp ad diskaun lg...
me    : (tanpa tunggu or pk lelama) sy nk yg ear thermometer..
seller : errk???betul ke nk yang ni?
me    : ye...
seller :ok..(wat muka confius)
          RM107.90 (thermometer+coolfever)..terima kasih ye
me    : same2

ape kaitan conversation kt atas ngan tajuk entry kali ni???
ni kali yang entah ke berapa kali everytime aku nk beli barang yg agak mahal sket kat town ni musti jurujual tu wat muka confius..cam aku ni xdak duit lak nk beli brg mhl..huhu..sadis kan???
awat??aku ni muka selebet sangat ke?ad tertulis ke kat dahi aku ni yang dlm akaun aku tu '0'?or aku kena pakai mekap tebal2,bawak handbag besor2 br aku ni ad duit???hangin betul la aku..kekadang tu layan aku endah x endah jer...w/pun aku pakai t-shirt n sluar jer, muka pn xtempek ape2 xb'makna aku xde duit..tul x???eh klo aku xde duit xde la aku g beli barang tuh..aku pn tau gak ukur bj di badan sendiri...tp yg wat aku confius nih kan peristiwa seperti kt atas tu b'laku kt town ni jer...ke mmg pesen org cni camni???erkkk..hanya ALLAH saja yang thu...sabar...

2 ::ThoughT(s):: :

antrax said...

mmg...
skt ht ak...
dh laa...
x yh dh shopping kt town 2...klu nk gapo2 suh ak or c.madjah beli...tension ak...
mmg sje nk suh bising...blh hlg mood shopping..ak rs mrka2 2 kna msk class customer service...

wanz said...

ahaks..mmg dh..org cni xbljr customer service..PR pn xthu kot..huuu