Monday, January 3, 2011

EBM till 3rd Jan 2011

dh masuk tahun baru kn..so last night aku meng'update' status ebm alya..poyo jer kn..haha..xde la update mane pn juz kemas2 n 'categorize'kan latest ebm alya ikut bulan jer..bukan ape pn..
xkira pn berapa oz ebm alya in stock tu..kecoh jer haku ni kn..hehe
alhamdulillah till today, alya(8m3w2d) still fully bf..

~kedaan freezer sebelum dikemas~
~stock ebm alya --> oct, nov, dec 2010~
~selepas sesi kemas mengemas..hehe~
xde la byk mane pn stock ebm alya ni if compared ngan other mommies kat luar sana tu..tp alhamdulillah cukup tuk alya...
alya ni kurang sgt menyusu time kat umah bs..selalu jer xabis bekal dia..ble malam ngan mama kuat pulak dia menyusu...perasan mama mcm selang sejam dia bgn menyusu...
mayb itu yg di katakan 'reverse cycle'....
ape2 ajelah alya, janji kamu sihat, membesar ngan cergas dan cerdas...

wajah terbaru buah hati pengarang jantungku..suka sangat boleh dok dlm bakul kain..huuu
alya...alya...






9 ::ThoughT(s):: :

Nadia said...

Wow..byknye susu utk alya..hehe..ko beli freezer semata2 utk simpn stock ke? Nmpk gaya pasni aku kena beli gk la 1..peti ais x muat nk smpan byk2..huhu..nway,susu tu thn bape lame ek?

wanz said...

aah..special tuk simpan stock dan makanan alya..sekali skala tumpang akunye aiskrim..hehehe

ni tuk bhgn beku tau,
peti ais 1pintu thn 2minggu,
2 pintu = 3bulan
deep freezer = 6bulan
since peti ais aku just 1pintu, aku beli terus deep freezer..harga dia around rm600
klo ko punye fridge 2pintu, pn dh kira ok

ok tuk bhgn chiller same jer peti mane2 pn 2day..tp ad pendapat kate leh sampai seminggu..tp aku biasanye max 2hari jelah kt bhgn chiller tu

antrax said...

wah....besar nyo gg alya...muahaha

wanz said...

besarkn?? mcm gg chu dia..muahaha

antrax said...

mst laa
sume kna ikt chu...muahahaha

Kipeng said...

BYK GILEeeeeee ko punye EBM? nak bukak kedai ke? hahaha =D jual bleh? Bagi huda sket... hihihi.. =p

wanz said...

baaanyakk la ko bukak kedai..ni tuk waktu emergency lor..jual???no..no..no..bg free bleh..hehe..aku kn pemurah..aku bg free jer klo korang nk :p nnti alya ngan aliyah jd adik beradiks ;D

Huddy said...

Hahahah! Sebok gilerr kipengggg.. Waaaa aku ske tgkkkk! Bestnyaaa byk susu!! Aku susah nk pump 3x sehari at fixed time sbb jadual ari2 lain.. :(

wanz said...

xpe huda, jnji ko pump at at least 3x sehari..lari siket2 tu xpe..yg penting pump..aku pn bknnye betul2 fixed at that time jer..ade jgk t'lajak or awal..depends pd keje la..