Monday, January 24, 2011

New Episode

Fri, 21Jan2011 a day that changed my daily routine (working days Sat-Thu) when we officially moved to our new house in Taman Seroja 1, Binjai, Kemaman...
starting Sat 22nd jan 2011 i have to wake up as early 530 am untuk bersiap ke ofic..early???maybe not early for those who are living in KL but for me YES!!!
yela kan b4 this i boleh bgn pukul 630am, siap boleh main2 lg ngan alya..
tp now not anymore!!!Jalan jem!!lg kalut sebab i have to hantar alya ke rumah babysitter dia kat Telok Kalong..
ok sebelum pindah, rumah kami kat Telok Kalong tu dekat je ngan umah BS alya..selang blok jer...so on d way nk g keje tu just drop by hantar alya kat c2 which makan masa about 15min from rumahku --> rumah bs --> ofic..
sekarang not anymore. 
rumah --> BS --> ofic memakan masa lebih kurang 1 hour..huhu
when perjalanan tu jauh my alya mula boring..15min mula2 jalan tu ok la..tp ble dh stuck dlm jem tu dia pun mula la merengek..huhu..mmg xtenang mama dia nk bawak kereta...

ok kite tinggal psl tu...Semalam when en.wan pickup our daughter kat umah Bs, dia bgtau yg Bs alya dh xnak jaga alya sebab nk jaga ayah dia yang xsihat...sampai akhir bulan ni jer..hadoi la camne ni??/mane sempat nk cr BS lain!!!nk hantar nursery pn kene gak survey nursery mane yg ok!!!toing!!!!pening..pening...tp kan mcm ada hikmah jer sume ni...Allah knows the best for His Hamba

nk tanya pendapat korang, nursery or BS???which one??

7 ::ThoughT(s):: :

headbart said...

Adeh... jauh nya umah ko... gi mana sih mau travel jauh-jauh dengan purut yg besar... T.T

Liza A. said...

Apa pun, kena survey dulu BS atau nursery yang elok2, jangan kompromi dgn keselamatan anak adan juga org2 yg ada dlm tempat tu (berwaspada lebih baik) dan juga cara depa menjaga anak kita :) Good luck!

wanz said...

hana, sbnrnye xjauh mane pun..tp sebab kene g anta alya pastu patah balik ke ofic tu yg jd jauh tu plus jalam jem

wanz said...

Liza:
itu la mmg kene survey dlu..dhla baru pindah, xkenal org lg..ngan kawasan taman tu pun xfamiliar lg..
BS sekarang nk jg alya sampai ujung bulan ni jer..xtau la sempat ke x nk cr ni...adoila tingal bape ari jer lg nih...huuuu

antrax said...

htr blk qlate biar ma jga.....muahaha

wanz said...

htr balik qlate???oh no..no..no...

antrax said...

htr mai kL lh...
biar ak jgo...
hahaha