Sunday, February 13, 2011

Alya Adriana 10th month

last thursday pegi checkup alya 10 month and her weight now 9kg.
as usual mama alya pun timbang berat jugak and my weight = 34kg!!!
waduh bila la my weight ni nk bertambah ni. 
lepas sebulan bersalin aritu my weight 38.5 kg, makin lama makin turun, skrg 34kg..
kalah berat masa zaman ank dara dlu..huhu


beza kan me masa pregnen dgn skrg??? sebelum bersalin my weight was 52kg..gemuk betul time tu.. :D

ok put aside bout mama alya's story
let's talk about alya
now cerita bout alya's 10th month milestones
  1. alya boleh berjalan dengan jayanya..macam dh nk boleh berlari dh ank mama ni..but still have to berjaga2..kekadang tu jatuh jugak
  2. gg ke5 mula menonjolkan dirinya...owh i have to be more aware with this lil 'Dracula'... huhuhu
  3. perangainya yg makin menjadi2..mamanya xboleh hilang dari matanya..klo hilang jap menangis macam kene dera jerk...alya please alya, kita tinggal ber2 jer, klo alya terus macam ni susah la mama..nk mandi pn susah..uhuk2
  4. suka main...dh pandai main dh..suka bila org main2 dgn dia..wat muka pelik, main kejar2, dia akn gelak macam ape jer
  5. dh mula faham arahan..bile mama mintak sesuatu kt tangan dia, dia akan bg..tp bg tipu je lah, nnti dia amik balik kt tgn kita :D
  6. ni je lah kot dulu perkembangan alya..




alya, kehadiranmu dalam hidup mama amat bermakna..love u so much dear..muuaaahhhh

0 ::ThoughT(s):: :