Monday, March 14, 2011

Kali Pertama....

Setelah hampir 2minggu (lama?mestila sbb byk onak dan duri yang terpaksa ku harungi demi menyiapkan diaper bag ni) bertungkus lumus, akhirnya........

Request from my officemate for his becoming baby girl...
This is my 1st time i jahit diaper bag ok! susah yang amat tp lps tengok hasilnya rasa sangat puas ok!!nasib baik menjadi..lega jugak tuan empunya nya suka. Yelah drpd pilihan fabric sampai le ke designnye i yg pilih. Nak harapkan dia, xde maknanya.. ayat standard dr dia "awak pilih la. awak kn yg nk jahit"...adoih ade ke plak mcm tu. cuma specification bag ni dia yg bg. yang tu banyak songeh la plak kn..nk zip kat atas, kt dlm nk poket, kt luar pun nk poket, mcm2 la kan.

setelah google beberapa jenis diaper bag, last skali hati tertarik pd HIP MAMA DIAPER BAG pattern. But i buat modification bhgn talinya and add on the zip.

Dulu2 sangat tidak suka jahit bag sebab jahit bag sangat leceh.


4 ::ThoughT(s):: :

MamaDaniel said...

comel..comel..memang comel... :D
saya suka la cara awak pasang zip... nanti nak belajar la... ngeee... :D
sila la beri tunjuk ajar... ngeeee... :D

Dewi Citra said...

Cantiknya XD Congratulation
Pattern Hip Mama Diaper Bag itu juga favorit saya
Kalau empunya suka, pasti lega sekali... kalau tidak suka, jadi sedih. Untungnya suka ya

NuReEn faRhaN said...

MamaD,
thanks2. itu la ble dh siap eh cun jgk beg ni.hoho basuk bangkul angkat sndiri :P
part yang zip tuh berchenta dulu br siap..huhu..boleh jer sila la belajar..hehe

NuReEn faRhaN said...

Citra,
thanks..suka sangat sebab empunya beg tu suka..risau jugak takut dia xsuka design & corak yang saya pilih tu.

p/s: my alya's playsuit belum siap lagi la