Sunday, April 3, 2011

Because Of...

Because of jealous, 
i only slept for 1 or 2 hours yesterday night

Because of jealous, 
i wake up at 1230 am last night

Because of jealous,
I have to think over and over again how to make the binding (tapi sampai ke sudah xthu camna nk buat..so i buat on my way) hiks

Because of jealous,
i have to learn how to make an applique

Because of jealous, 
maka terhasil la my 1st baby quilt :) and bantal
suka sangat2..this quilt alya guna kat school


apa komen anda semua???? Ok x???

Quilt ni xkan wujud if not because of jealous... Yes I am jealous dengan hasil kerja tangan MamaD. She is very talented person. Sangat suka tengok her works. MamaD, this is my 1st Quilt, sila komen yer sifu :)


4 ::ThoughT(s):: :

MamaDaniel said...

Salam Mama Alya..

cantik bangat quilt itu...
nmpk sangat matching kain bunga2 dengan border polka dot.. kain polka dot tu kaler coklat ke hitam ek?
bantal pun comel jer.. :D
applique pun menjadi... :D

jgn la jeles dgn kiter...kiter pun budak baru belajar.. macam2 kena belajar lagi.. hehe..

caiyok2..
lepas ni bleh buat lagi.. yang patchwork plak :D

cuba try tgk tutorial ni utk binding ek:
http://crazymomquilts.blogspot.com/2008/10/binding-tutorial.html

NuReEn faRhaN said...

MamaD,
hiks 1st time buat memang teruja giler..polka dot tu kaler coklat..tpkn bila tgk balik applique tu mcm xmenyerlah kn?

bantal tu jadi g2 sebab xcukup kain..salah budget lor..igtkn cukup. huhu

thanks for the comment and link..lps ni kene try buat lg nih..byk yg kena baiki..huhu

Mila@Rimbun said...

wahhhh first time pon dah cantik sangat ler tuh.. match jer bordernyer tuh...

Ummu Muhammad said...

wahhh bestnye siap ade tuto..noeennn santekknyeeee..i pun jeles...tengah cari2 tau quilt ni..mase kok sibuknyeeee T__T