Sunday, April 17, 2011

Kuantan SGM

Kerana-mu SGM, aku bersengkang mata untuk menyiapkan dress and nursing blouse. 
Kerana tema SGM kali ini Green aku pun beria siapkan dress and blouse tu.
Haha mama alya sangat beria kali ni. Nak jugak pakai sedondon dgn alya..itu yg usaha jugak siapkan blouse even terpaksa tdo pukul 430pagi ok. Dress alya dh siap sehari sebelum tu (anak lebih diutamakan..hehe)

Presenting budak bucuk itu yang suka sengeh menampakkan gigi dia yang xsama banyak itu

alahai my heart will melt every time when i am looking at this sweeeetttt smile (*_*)
and the 'cutest'(woho..mama alya tgh perasan ni) mama in the world...

mama and alya yang sedondon 

For the 2nd time i joined SGM (sgt eager ok!!)..this time was in Kuantan, Pahang. Banyak benefits yg kita dapat dengan menjoinkan SGM ni. We, breastfeed mothers can share the experiences and the challenges that we faced during breastfeed our babies especially for working mom and how we solved or managed it. And as for me Alhamdulillah, i never faced any difficulties to breastfeed my baby alya. Even at my office i am the only 'bunga', but nothing is impossible...susah sikit2 tu adala but bukan problem yang besar la. Today Alya is 1yr and 6days old and alhamdulillah she is still breastfeed. Alhamdulillah ya Allah and i always pray to Allah that He will give me the strength and everything running smooth for me to continue breastfeed alya at least until she turns 2yo.

The mothers and their angels

Upsss..tarikh keramat itu telah meningkatkan lagi usia suamiku..hehe.. Baba, Happy ?th Birthday. Both of us mama and alya love you


9 ::ThoughT(s):: :

yuki- chan said...

masih dgn kasut pink nye..huhu

alya potog rambut kh??

NoEn said...

yeah..alya masih dgn kasut pink nya..nk tuka baru tunggu chu dia bg present lor..hehe

potong depan jor..masuk mata and dia xsuka rambutnya diikat :P

vita@kriyalea said...

so sweet and cute alya.. berapa tahun usianya?

MamaDaniel said...

ala tomei tomei alya.. cantik baju dia.. jeles auntie.. hehehe..

tapi mama alya.. baju baru tu tayang la dengan lebih detail.. kita nak tengok gak... kita tak pandai jahit blouse...

:D

NoEn said...

vita@kriyalea:
thanks..my alya is 1year old

MamaD:
hihi..sila jgn jeles yer auntie..cepat2la dptkan baby girl yer..hehe..
ok nnti mama alya post pasal blouse and dress alya tu..

bootiq jahit eila said...

so cute alya :)..dress baby mmg mcm2 design boleh buat,tp auntie ade dua hero tp heroin lum ada lg..kenala simpan dulu idea2nya..hehe

NoEn said...

eila:
tq aunty..insyaallah next baby aunty dpt girl..wah mesti best sebab aunty pandai jahit..macam2 pesen la bj baby aunty nnti yer..hehe

Mama Syabil and Rania said...

hmm... masa ni memang dah mark dlm kelenderr nak pegi.. tak dapat gak pergi masa tu.. huhuhuh

NoEn said...

@Mama Syabil and Rania xpe mama, join sgm yg lain pulak yer..klo ad rezki kita boleh jumpa kat sgm..oh ya mama tinggal kat mane yer?