Monday, April 11, 2011

SATU

"Selamat siang semua..hari ini genap usia Alya SATU tahun. Alhamdulillah sudah SATU tahun Alya minum milk mama. Alya suka sangat sebab mama xpernah putus asa untuk bagi Alya susu yang terbaik di dunia ini. Mama, Alya suka sangat..Alya sayang mama dan juga baba xD.."

Love, 
Wan Alya Adriana


Cepatkan masa berlalu?
Tanpa disedari puteri hatiku ini sudah setahun. Masih lagi terasa kesakitan di labour room. Masih lagi terngiang suara Doctor Siti, Ma and Adik memberi semangat pd ku..Masih lagi jelas saat alya keluar drpd perutku ttp dia tidak menangis dan keadaan cemas Dr.Siti memberi rawatan kecemasan akhirnya terdengar juga tangisan pertama puteriku ini. Alhamdulillah ya Allah. Syukur pada-Mu.

Alya sangat bijak. Dia sudah faham arahan, bila dgr music, mesti goyang2 badan especially lagu 1malaysia..(rentak lagu 1Malaysia tu memang best pun). Bila azan atau org mengaji Al-Quran dia akan berhenti main and duduk diam2. Sudah pandai kiss org, sudah pandai salam orang (tp ikut mood dia la..hehe)..Upss lupa, berat alya sekarang 9.2kg (berat mama 35kg-masih underweight.huhu..) dan tinggi alya dh 75cm

kami adakan 'birthday party' alya kat umah 'mok' alya..bukan party sgt pun hanya a cake and orange juice. Beli kek and makan2 kat rumah 'mok' alya..sambil bawak alya jumpa dgn mok dia..nampak sgt dia rindu kat mok dia. yelah bukan main happy lagi dia main dgn mok and kakak2 dia :)

1st cake alya tp alya xmakan pun..


noen: Mama belum beli apa2 hadiah pun lagi untuk alya...ada cadangan mau beli apa untuk budak kecil itu??

8 ::ThoughT(s):: :

yuki- chan said...

mama mn prnh x underweight...muahaha
xcept ms pregnant...kihkih

msh sgr d ingatan...dri ku t'gamam tgk alya x nanges...huhu
ma plok kjp2 nanges...pas2 siap suh ayh g smyg hjt...hihi

ma plok oyk.." mcm adik dlu..."

NoEn said...

hihi..ma sokmo g2...always terlebih risau and mcm2 lg..terlebih sokmo.

mmg sokmo pun ma banding alya ngan mu. jari tangan alya supo mu la,errkkk jeles nih :p

ziraziz said...

hepi belated besday alya... ;)

pReci0uS CheRry said...

well...see da person lor...muahaha
nati ak g umh mu celebrate plok deh...sbb chu dyo kempunan nk mkn kek bday...kahkah

NoEn said...

beres...janji chu belanja..haha

yuki- chan said...

klu chu blnja kro burn hadioh lor...muahaha

NoEn said...

hoho..hadiah lain..belanja lain..ngeh.blo mau datang cni?

yuki- chan said...

sabau...ble exm sudah hbs lor...