Monday, June 13, 2011

Refashion...

From a shirt turns to a night dress...This shirt dh xpakai since alya lahir..ye lah bajunya panjang paras betis..amat susah nak breastfeed if pakai baju ni..payah betul nak selak2nya..huhu..then decide drpd terperap xpakai baik jadikan baju si kecik tu kan???

Night Dress

another refashion...yang ni xambik gambar la plak b4 baju tu bertukar wajah..inspired from HERE


percubaan pertama guna snap button..i LIKE la..hehe

and macam biasa la sikecik tu bergaya ngan baju baru..hehe



Noen: Masih ad banyak baju mama yang hendak di refashion...

8 ::ThoughT(s):: :

vita@kriyalea said...

kreatif sekali NoEn, refashion baju-baju lama jadi baju cantik buat si kecil

NoEn said...

Vita:
Boleh la berjimat sikit dengan refashion baju2 lama..xde la membazir buang baju2 tu :)

intz said...

betulla...creative la.. cantik lak tu..

umialya said...

cantiklah

NoEn said...

intz:
tq intan...hehe


umialya:
tq2...

Huddy said...

Nureen, aku berminat ngn yg snap button tuuu, rs mcm nk orderrr he he he... ;)

Dewi Citra said...

refashion yg pertama sepertinya lebih rumit ya mama Alya ?
ada tambahan kain bunga2nya
tp favorit mama Zakiyya tetap yg warna pink, yg pakai snap button :)

NoEn said...

Huda:
hehe..sila la order.. ;p


Mama Zakiyya:
sebetulnya refashion ke2 lg rumit sebab part jahit curve tu agak rumit..refashion pertama tu jahit mcm dress biasa aja...^_^