Monday, June 27, 2011

A Visit

Last Saturday, my elder brother and his family came to my house. They were from our hometown, so on the way back to Sepang, he drop by at my house for 1 night.

Demi meraikan kedatangan anak buah baru (Adni), Kak Yong Una dan Angah Adam, dengan suka hatinya sy jahitkan diorang 'sesuatu' supaya mereka gembira jumpa Cik mereka..kikiki...sebenarnya lebih kepada supaya mereka sentiasa ingat dan rindu akan Cik mereka ni..yelah dah la jarang jumpa kan..biarlah dengan memakai apa yang sy jahit tu akan membuatkan mereka 'rindu' akan Cik mereka yang jauh di mata tp dekat di hati..insyaallah

Untuk baby Adni saya jahitkan simple dress..tp bila dh siap mcm sweet jer dress tu...kikiki..perasan!!!
Untuk k.yong una plak sy jahitkan dia 'Sweet Faux Placket Skirt' inspired from HERE. Tp sy xikut 100% la. Skirt ni agak besar tp ok la nnti k.yong leh pakai lama. Untuk Angah Adam plk sy jahitkan dia baju tdo. Tp xsempat nak snap pic sebab siap jahit baju tu right before mereka bertolak pulang ke Sepang..kikiki


Una dan adam..with their new outfit. (copy from my bro FB)
Una: awal2 dh pakai skirt baru sebab xcukup baju. Bju pun pinjam ayah punya..
Adam: Tukar baju dlm perjalanan sebab overflow..kiki (juga kes xcukup baju)


3 sepupu bermain sama2...
alya pun dh pandai panjat sofa gara2 ikut abang dan kakak yang main turun naik sofa..


Sebelum pulang...Chu kene potong kepala sebab dia tak pakai tudung...muahaha


Una, Adam, Adni, nanti korang datang lagi yer umah Cik...rindu kamu semua :D

5 ::ThoughT(s):: :

TinyTini said...

cantiknya..kita pun da lama tak jahit ape2 tuk tasnim..

umialya said...

cantiknya

Dewi Citra said...

wah.. terima kasih link tutorialnya
langsung bookmark :D

NoEn said...

Tini:
Sila la jahit satu tuk tasnim :)


Umialya:
TQ kak

NoEn said...

MamaZakiyya:
TQ..nanti buatkan zakiyya skirt tu eh :)