Sunday, July 10, 2011

15Months...

Esok genap usia alya 1tahun 3bulan...anak gadis mama sudah besar ya. Semoga anak mama membesar dengan sihat dan cergas..itu yang paling penting bagi mama. Alya sihat mama sihat, alya sakit rasa macam separuh dari tubuh mama ni hilang.. sudah banyak pertuturan alya boleh difahami setakat ini. Antaranya;
Mama, Baba, Ball, Bebe(her teddybear), Nak, Cat, Bird (refer to burung dan ayam), Pe tuuuu??????????(kalau dia tengok benda or binatang selain drpd bird&cat)

perangai???hmmm macam2..sudah pandai pilih org, pandai merajuk, sudah faham arahan, dh pandai makan sendiri(byk yg xmasuk drpd masuk ke mulut..hehe..xpe, learning process kan sayang?), ape lg eh?kesimpulannya anak gadis ini makin bijak dan pintar :D

suatu ketika dulu anak kecil ini selalu org sangka she is a 'BOY'

sekarang (15months), terserlah keayuanmu...

Macam biasa pasti ada acara selingan, hehe. Mama berjaya siapkan dress baby Reesha...Personally mama suka sangat tgk pinky tired dress. Sungguh tulus dan suci. Fabric flower tu mama follow tutorial kat SINI
2nd dress is pillowcase dress with ruffled neckline. Mummy reesha yang request mama buat macam ni and alhamdulillah jadi!!! nampak lg menyerlah when i added the bias tape...i loikeeee :D...waaa mama alya suda perasan.hehe..ampun ya semua


and last but not least, the baju kurung for hari raya...ini pun mummy reesha yang mintak mama letak reben kat baju kurung reesha..mama main letak jer..hehe..tp still ok kn??xde la nmpak weird sgt kn??hehe..upss baju kurung hijau tu xsiap sepenuhnya lg. kene touch up sket supaya xnampak pelik or janggal sgt.


ok see you next entry :D
peace no war  ^_*


tak tahu nk jahit ke x baju kurung untuk alya raya tahun ni...igt nk jahit dress jer





8 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

Alya makin comel

Mila@Rimbun said...

untung alya dapat pakai dress cantik2.. bertambah ayumu (mcm lirik lagu plak heheh)

TinyTini said...

comeynya anak dara tembam..jelesnya awak da start jahit baju kurung ni..kite tak start lagi jahit baju raya tuk tasnim..tahun lps pun last minute gak..ehehe

yuki- chan said...

another new word..."habis laa"

NoEn said...

Umialya:
tq2..alya yang cantik itu masih ad yang tanya anak awak lelaki ke perempuan..adeh sadis sungguh.xnampak ke anakku yg ayu itu?mestila perempuan kan...


Kak Mila:
TQ kak..semakin ayu anak dara nan sorang tu

NoEn said...

Tini:
Tembam eh?hehe..baju alya masih belum dijahit..itu baju anak kawan..


Chu:
'Habis laaa' dia ajuk chu..hihi

Sertyan said...

You have a beautiful baby. I like the pink dress, so sweet

NoEn said...

Sertyan:
Thank you. i love your handmade too..inspired me a lot. till this day i don't know how to sew peterpan collar