Saturday, July 30, 2011

Concentration and Pelletizing Plant

Hari ini merupakan hari yang bersejarah bg kilang tempat sy bekerja...membuka satu lg lembaran baru dengan membina satu lagi plant iaitu 'Concentration and Pelletizing Plant'. Alhamdulillah Majlis Pecah Tanah yang dirasmikan oleh MB Terengganu YB Datuk Ahmad Said telah berlangsung dengan jayanya pagi td disaksikan oleh lebih kurang 3000 orang termasuk kakitangan dan juga orang awam.

Kilang tempat sy bekerja mempunyai 2 plant sedia ada iaitu Steel Making Shop (SMS) dan Direct Reduction (DR). Dan insyaallah plant baru kami Concentration & Pelletizing plant akan dibina. Anggaran untuk siap adalah 20bulan bermula dari tarikh kontrak dan anggaran pekerja untuk kilang baru ini adalah seramai 400 orang (kalau salah tolong betulkan)...So sesiapa yang berminat nak kerja kat kilang besi mcm sy ni sila la apply yer..hehe


The bosses waiting for the VIP
Hadirin yang hadir..oh yg sedang berucap tu MB Terengganu yer
Tapak Concentration & Pelletizing Plant
selama lebih kurang 3thn sy bekerja di sini, inilah pertama kali sy sampai ke tempat ini...bayangkan betapa sy xhabis ronda lg kilang ni...huhu

Heading to tempat makan...sume org suda lapar lor :P

Saya dh tengok general drawing tuk kilang baru ni..agak besar la tp SMS plant lg besar..nanti akan dibina satu lagi plant iaitu rolling mill plant..tp yg tu xthu bila la..pun sy dh tgk conceptual drawingnya..hmmm tunggu dan lihat la yer...semoga kilang ini akan terus berkembang dengan majunya dan kepada management sila la naikkan gaji kami yer...hehe..


agak2 la kan bonus tuk tahun ni dapat ke tak yer??? kalau dapat, berapa bulan gaji eh??? hmmm..mudah2an rezeki tuk tahun ni akan berganda2 la kan.. AMINNNN

8 ::ThoughT(s):: :

ziraziz said...

'wanita besi' rupanya noen ni hehe...

zati embong said...

perwaja rupanya.bnyak 2 peluang pekerjaan.hihi

ummu muhammad said...

kami takde bonus kot ;)

NoEn said...

@ziraziz haha...wanita besi ke???idok ler besi mana pun

NoEn said...

@zati embong insyaallah bila plant baru dh siap nnti byk la peluang kerja kat sini..war2kan la kpd mereka yg nk xde kerja lg tu supaya apply keje kt sini..hehe

NoEn said...

@ummu muhammad insyaallah tahun ni ada..baba alya pun keje gomen jugak..kami mmg berhrp sgt baba alya dpt bonus thn ni..klo x, dh 3thn berturut2 gomen xde bonus...huhu

Huddy said...

Aku mmg xde bonus nye.. Uia ni kan kunun2 ikot gomen tapi tak ikut pun.. Cikgu sekolah lagi mewah dari ktorg. Tapi takpelah, lain2 kan nature of the job :) cuma aku harap tahun ni ROSMAH bagi duit raya lagi. Hahahaha!

NoEn said...

@Huddy uia xdpt bonus???tp klo ROSMAH bg duit raya dengan banyaknya ok la xde bonus pun...hehe..tp kan gomen pun xthu dpt ke x tuk thn ni =(