Tuesday, August 16, 2011

1 Hari 1 Resipi


Baba alya a.k.a Mr. Wan bought this book last week. I don't know when he actually bought this book tp bila dia balik last friday, dia pulang bersama buku ini even diriku hanya suruh dia belikan buku panduan menjahit baju melayu dan manik shj.. Wohhooo i like lor. The recipes in the book are very simple. Sangat sesuai untuk mereka-mereka yang tak pandai memasak seperti daku.

All the recipes are from Chef Hanieliza..Best tau belek2 buku ni..mcm2 resepi ada..rasa mcm nak buat semuanya..hehe..tp tunggu dulu la. Few recipes telah dicuba untuk santapan ketika berbuka dan bersahur dan hasilnya tidak mengecewakan..sedap..tp bukan i yang masak yer, buah hati pengarang jantungku En. Wan yang masak..kikiki.. Saya hanya belek2 dan...'bang klo masak ni best jugak kan?" "yang ni pun nampak sedap".."kek ni sedapnya"..bla..bla..bla.. *_*

Bertuah betul kan sy ni mempunyai seorang suami yang rajin memasak. A BIG thanks, hugs & kisses to en.Wan sebab rajin masak untuk bini dia yang 'rajin' ini..hehe


8 ::ThoughT(s):: :

ziraziz said...

mmg untung NoEn dpt hubby yg pndai msk hehe...

bln2 pose ni mmg laku ye buku resepi :P ...

umialya said...

bertuah badan

NoEn said...

@ziraziz Alhamdulillah...hubby pandai masak yg simple2 jer..resepi2 dlm buku tu sume simple2 jer..so boleh la msk..klo yg complicated tu mmg xtermasak la...hehe

NoEn said...

@umialya bertuah ye kak....mujo suami rajin ke dapur..dia masak sy menjahit..hehe..sebenarnya dia risau baju raya dia xsiap..itu yg rajin ke dapur tu..kikiki

Suzie said...

Bestnya...boleh tukar-tukar shift...

ummu muhammad said...

noen kite senasib sebab tu sempat bolgging..suami kite chef besar kat rumah..kite jage anak keh8!

NoEn said...

@Suzie aah bleh tuka2 shift..tp selalunya shift husband yang lebih..kiki

NoEn said...

@ummu muhammad eh eh..senasib la kita kn..tp ummu muhammad lg bertuah sebab husband masakkan hari2..mcm kita ni seminggu sekali je lah dpt rasa mskn suami..maklumla pjj..huhu