Tuesday, August 9, 2011

Idea Spontan

Last Friday, me, Alya and chu went for shopping. bukan shopping sangat pun just nk carikan seluar untuk si alya tu jer. mcm biasa la sebelum membeli kita meronda dulu la kn...hehe

and suddenly my eyes terpandang la satu dress ni and i am falling in love with the dress..terus my adik a.k.a chu alya menjalankan illegal operation..kiki


maka mama alya telah tidak senang duduk..balik rumah terus pilih the suitable fabric to make a dress similar like this..and about 2hours (termasuk si kecik tu merengek2 xbg mama dia menjahit, suh layan dia main) the dress DONE!!!yeahaaa...i like 10X...hahaha..tp xpe kan tiru design ni kan..nanti kan xpasal2 plak ada yang kene saman..kiki


kita tengok lebih dekat lagi kat bahagian dada dress


mama alya xpandai nak wat smocking, so i just shirred je la...okay la kan. not bad.. This dress is one of the alya's dresses for this coming Raya. Masih ada 2-3 helai dress and blouse yang mama rancang nak jahit. Harap2 sempat siap la kan. jangan malam raya masih menjahit suda..kiki


Cepatnya masa berlalu, tanpa sedar hari ini sudah 9Ramadhan



15 ::ThoughT(s):: :

RynaHakimi said...

Wah, cantik baju raya alya tahun ni..kombinasi kaler yang menarik..comei2 =)

NoEn said...

@RynaHakimi aunty rina, TQ..ad lg baju yg mama belum jahit lagi...hehe

MaDihAh said...

hopefully tradisi m'jahit di mlm raye 2 dpt la d henti kn ye...
so dat x de la I masih m'iron baju d kala org laen dh cun...

nk la jgk mrsa nikmat tdo d mlm raye...muahaha

umialya said...

bertuah alya mamanya pandai menjahit

NoEn said...

@MaDihAh haha...doakan la ye supaya thn ni dpt memecah tradisi...ngeh~~~..worried lor takut xdan *_*

NoEn said...

@umialya alhamdulillah..umialya pun cuba la jhit baju tuk kakak alya..hehe

Ninie said...

gabungan kain tu cantik sgt! dh mcm kedai jugak tuh.. hehhe

NoEn said...

@Ninie hihi..TQ2..

MaDihAh said...

17 days to go...
- hr blk n hr smpy...
= 15 days....ngeh2

NoEn said...

@MaDihAh muaha...and the list still 20+++ O_O

TinyTini said...

wah, cantik..kejap je wat..tini lom leh wat lagi, kena siapkan tempahan lagi sket tinggal ni..200++, out of 1,000 pcs..tissue holders jer pun..ehehe..

NoEn said...

@TinyTini banyaknya sampai 1000 pcs..cepat...cepat..siapkan tempahan..nnti leh concentrate buat dress tasnim lak..aha abg fahmi pun nk baju melayu jugak tu ^_^

sertyan said...

This is a very good knockoff version of the dress you saw at the mall. well done! Very smart of you to shir that section as well.

Thank you for your lovely comments in my blog. You make very pretty dresses too. Cheers!

NoEn said...

@sertyan thanks

QasehnyaRania said...

kombinasi warna yg menarik.

akak, bab ikan bawal hitam yg berbisa tu say apon baru tahu.nanti kalau saya jumpa saya buat n3 k.
yg saya tahu bonda ada cakpa bebisa utk orang dalam pantang..