Tuesday, September 20, 2011

Alya Beriadah

Last Friday sempena public holiday hari malaysia (baba & mama alya cuti), kami membawa alya beriadah di nearby playground. If i not mistaken, last kami bawa alya main kat playground when she was 10months..now she is 1year and 5months..hmm lama betul xbawak alya main kat taman..Masa mula2 sampai kat taman, she just observed kakak2 and abang2 main..lama baru dia main..hehe..jakun ke anak aku ni???kiki

kita jogging dulu...


usaha tangga kejayaan!!!climbing the stairs..hehe..dan berjaya meluncurkan diri :D
gelongsor bulat ni alya takut2 sket nak main..xde tempat dia nk pegang kot


sekali lagi..alya cuba menstabilkan diri masa mula2 menaiki jalan membukit.
seronok tgk dia main gelongsor ni


buai laju-laju
sampai pokok sena
apa dalam baju
sekuntum bunga cina :D


main kuda spring dan jongkang jongkit ni xseronok sangat kot bg alya..sebab baru duduk, dh nk turun..huhu..hampir sejam lebih alya main kat taman...penat main (mama pun penat jugak tau) kami balik..penat main agaknya alya tertidur kepenatan dlm keter..xsempat sampai umah pun..ngeh~


insyaAllah mama akan lebih kerap bawak alya keluar beriadah di taman ye nak





14 ::ThoughT(s):: :

RynaHakimi said...

mama n papa alya tak tumpang sekaki ke beriadah?? ehhehe..comel alya..seronok dia bleh cube semua mainan kat playground ;)

RynaHakimi said...
This comment has been removed by the author.
ziraziz said...

teringin nk main mcm alya...ada ke playground utk bdk2 besar ha3...

MaDihAh said...

hoh
x bwk dh ak...

bakpo ak napok alya cm besar pelik nih...
bru brp mggu x jupo...
muahahaha

umialya said...

len kali alya ajak le kakak alya men sekali, baru sonok

NoEn said...

@RynaHakimi mama alya observed alya main jerk..itu pun leh berpeluh gak..kiki

NoEn said...

@ziraziz hihi..main la..klo auntie zira kecik mcm mama boleh tumpang sekaki sebab org xperasan pun mak budak yg tengah main..hehe

NoEn said...

@MaDihAh hoh!!mu jugop oyat baik mu tgk KBS dr g jln2 ngan aku..kiki

port baru alya kat atas meja makan wei loni..means dio besar doh la sebab buleh panjat naik atas meja mkn..

p/s: klo rindu budak comel itu sila mai sini yer..

NoEn said...

@umialya jom kakak alya..kita main sama2 O_O

ummu muhammad said...

alya tua bulan je dgn Muhammad...nampak dah besar n anak dare..

p/s: boleh mintk mama adik ;P

ummu muhammad said...

alya tua bulan je dgn Muhammad...nampak dah besar n anak dare..

p/s: boleh mintk mama adik ;P

NoEn said...

@ummu muhammad aah thn sama kn..beza 5bulan gitu kan?

adik????hmm belum boleh kot sebb kami masih PJJ..xtermampu mama nk jg 2org sorg2..semua benda mama kene urus sendiri..

MaDihAh said...

i'm super bz person dis sem ok...
so x tau la blo plok blh jupo bdk kecik 2...hihi

alya maju setapak...huahua

NoEn said...

@MaDihAh super bz ya..it's ok..but then if u r free just come here ok

^_______^