Sunday, September 11, 2011

Table Runner

Salam semua..Almost 2weeks Mr. Brother and Ms. Singer have a raya leave, now its time to back to work..kiki..last night i sew a table runner..just as 'pemanas engin' for Ms. Singer..Why table runner? sebab senang jahit and saja nak menjoinkan diri dengan Jom Jahit yg dianjurkan oleh Pn. TiniHani..


Mula2 hati ini sangat berkenan untuk jahit table runner INI..tp seperti diri ini sangat lazy and no suitable fabric, so i made this table runner. Nantila bila dah rajin nanti i try buat yg ni plak okay..emm mungkin untuk raya haji nanti???hmmmm


The simplest table runner..no sew need except for the serger. just guna benang kaler  yg sesuai and done within 15min. Super easy and fast!! :D Guna lebihan kain yang i buat sarong big pillow kat depan TV, tempat alya (mama pun) selalu bam bam kan dirinya..hehe..


Okay sekarang kami sudah ad matching pillow(dh buruk dh pun pillow nih) and table runner..hihi..


Bila agaknya nak start jahit langsir raya ni???hmm raya dh lepas tp langsirnya belum terjahit lg..kuikui


17 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

raya haji blum lg!!

ziraziz said...

cantikk bunga2 tu...

nk bt jgk la table runner utk raya haji hehe...

NoEn said...

@umialya memang kak!!jd langsir raya haji la nmpak gayanya..hehe

NoEn said...

@ziraziz buat..jgn xbuat..kiki

Suzie said...

dalam hati ada langsir tapi tak jalan-jalan juga project tu

Mila@Rimbun said...

wahh.. meriah n ceria sekali... beli kat mana kain tuh eks

NoEn said...

@Suzie dlm hati bukan setakat langsir kak..mcm2 ad..hehe

p/s:jom kita tgk langsir sapa yg siap dulu..kiki

NoEn said...

@Mila@Rimbun ceria kn..beli kat globe jln TAR..hasben yg beli (^_____^)

Ayu@Sweetlilcraft said...

cantik..ceria kainnya :)

NoEn said...

@Ayu@Sweetlilcraft tq ayu..kainnya mmg ceria gitu

Dewi Citra said...

cocok sekali utk Alya, cantik !

Oh ya, semoga belum terlambat utk mengucapkan Selamat Hari Raya Idul Fitri
Mohon maaf lahir batin ya...

NoEn said...

@Dewi Citra Thanks citra!!

Happy eid mubarak to u adn ur family too :D

Walnut Shoppe said...

Eee comelnye table runner tu :D

NoEn said...

@Walnut Shoppe Thanks :)

MamaDaniel said...

wah.. cantiknyer table runner tu.. berseri-seri! :)

NoEn said...

@MamaDaniel MamaD..tq..lama xbersua kan?

MamaDaniel said...

aah.. lama tak menyinggah ke rumah mamaAlya nih.. hehe..