Friday, October 28, 2011

Her Body

Salam..
Alya Adriana, she is 1year, 6months, 2weeks and 3days today...and you know what, she knows her body already. I asked her where is her leg, teeth, eyes, nose, hands, she can show me the right answers..surprising me because i never teach her before formally about her body...just few weeks back, i bought her a book about  the body and read the book few times...what a smart girl...

What make me smile sampai ke telinga is when i asked her 
where is leg??she answerd, ni...sambil angkat kaki..
where is your nose?ni..sambil picit hidung beserta bunyi epek..epek..epekk..hihi
where is your eyes? ni, sambil tunjuk kat mata or sometimes she blinked-blinked her eyes :D
where is your teeth? dengan bangga nya dia akan sengih menampakkan semua gg dia yang ad..hehe (4atas, 4bawah, 2geraham atas, 2geraham bawah)
where is your hair? terpinga2 sambil tunjuk kat kaki...hihi..masih tertukar lagi ye..but its ok..

setiap benda baru yang alya belajar, lakukan semuanya adalah learning process kan? and every single things makes me happy and bersyukur kerana Allah kurniakan mama nikmat yang tak terhingga ini...nikmat betapa bahagianya mempunyai mempunyai kamu wahai anak..

Wan Alya Adriana, mama sayang kamu ^_^


tetibe aje...en.wan, sy rindu kamu


8 ::ThoughT(s):: :

ziraziz said...

good girl.. :)

pas ni blh aja lagu

"head n shoulder knees and toes,
knee and toes..knee n toes..

eye ear mouth and nose"

...ha3..lagu bdk2 yr 1 nyanyi ...

umialya said...

makin seronok tgk prkmbngan anak

ummu muhammad said...

bijakkk alya!! muhammad tak bole lagi..blink2 eyes je kdg hehe

NoEn said...

@ziraziz yang paling penting, mama dia kene belajar dulu sume lagu2 tu br boleh ajar kat alya...maklumla dh lama tinggal sekolah kn...hihihi

NoEn said...

@umialya betul tu kak!!setiap hari ade jer bende baru yg dia buat..seronok kn..

NoEn said...

@ummu muhammad lepas ni akan tiba giliran muhammad pulak...hehe..seronokkan bile tgk bende baru yg dia buat..

Zefa NorAsmara said...

Alya yang bijak buat mama bahagia.. rasa bahagia itu turut sama menjalar dlm diri ibu Yusuf dan Maryam.. indahnya berkongsi rasa bahagia.. :D

NoEn said...

@Zefa NorAsmara Tq ibu yusuf sebab sudi berkongsi rasa bahagia ini :D