Friday, November 18, 2011

KAMI 1st GA

*STICKY POST UNTIL NOV 18, 2011*
for latest entries, kindly scroll down to read them

Bismillahirrahmanirrahim...dengan izin Allah dengan ini KAMI me'launching' KAMI 1ST Giveaway sempena  setahun KAMI dalam dunia blog ^_^ 


Hadiah2 yang bakal dimenangi adalah.....
tak tahu lg..hehe..belum pk lagi nk bg ape, tp yang pasti adalah hasil daripada 'kerastangan' yours truly ini..hehe..exclusively handmade by mama alya with full of love..boleh refer at my sewing project or our boutique :D

How to join?
just simply put a comment in this entry "why you should win this GA and if you are the winner, kamu mahu sy jahit ape untuk kamu?"
don't forget to put your name & email address ya lovelies semua ^_^

Additional entries (optional):
- follow this blog  = = > +1 point
- follow mamAlya boutique = = > +1 point
- like mamAlya boutique PAGE = = > +1 point
- blog this GA at your blog, and link it back to us = = > +1 point
- put the banner at your sidebar = > +1 point

**please state what you do in your comment ~ untuk memudahkan sy check what you have done :)


This GA is open until Nov 18, 2011 at 12 p.m
terbuka kepada semua tp harus mempunyai alamat di Malaysia

3 lucky winners will be announced at Nov 19, 2011



Kemungkinan besar you'll get what you wish for ^_^ insyaAllah..










42 ::ThoughT(s):: :

ummu muhammad said...

...kerana semua koleksi jahitan anda sungguh memukau mempersona dan saya belum mampu untuk menjahitnya.


kehehhhe...noen GA yang bestttt..simple n sweet..tidak menyusahkan..

request apron yang sgt hottt tu!! ;P

-ummu muhammad-
attuffahumairah@gmail.com

umialya said...

Semestinya Apron & Hot Pads pilihan no. 1

psttt: agak2nya akak boleh menang tak? hu3

umialya - umialeeya@gmail.com.my

Asheken said...

Salam,
I should win this KAMI GA bcos its my first attempt joining a GA..hope ada luck..hehe..

If I win this GA.. I hope dapat "zippy Coin Purse".. sbb instead simpan coins, i bole simpan card juga..simple and sweet..!!

Done as per below:
Additional entries (optional):
- follow this blog
- follow mamAlya boutique
- like mamAlya boutique PAGE - Asheken Azren
- blog this GA at your blog, and link it back to us
- put the banner at your sidebar

love,
Asheken
asheken_7@yahoo.com
http://asheken.blogspot.com

nanakimie said...
This comment has been removed by the author.
nanakimie said...

sy patut menang GA neh sebabnya semua handmade mama alya kemas n cute2x!suka sangat nengok semua dress2 alya gayakan tu...comey n kemas sesangat ^-^

kalo menang nana nak sis jahit zippy coin purse yg cute miut tu.senang letak kad2 n duet dalam tu.xyah bawak purse nana yg panjang tu..hehe..

p/s : nana lum kawen ag..kalo x da suh sis buatkan dress budak2 mcm alya tu ^-^

done!
- follow this blog
- follow mamAlya boutique
- blog this GA at my blog, and link it back
- put the banner at my sidebar

id : nanakimie
email : nana.kimie@yahoo.com

tiefazatie said...

i should win this GA because ifa tak pernah nak bertuah dapat barangan handmade yang kemas n comel belaka macam yang sis buat nie..=)

if im the winner..ifa nak sis jahitkan ifa wallet tue!simple n nice..ifa pun xjumpa2 lagi wallet yang berkenan di hati nie..kalu xpun..coin purse yang comel lote tue pun ok gak..hee..moga ada tuah ifa..amin

name: tiefazatie
email: pinkteddy84@gmail.com

ifa done all the additional entries sis!
- follow this blog
- follow mamAlya boutique
- like mamAlya boutique PAGE
- blog this GA at my blog, and link it back
- put the banner at my sidebar

http://tiefazatie.blogspot.com/2011/10/kami-1st-ga.html

id follower: tiefazatie

tq so much sis!

MamaDaniel said...

Wow.. giveaway!! nak join.. nak join..

Saya mesti menang GA ini kerana saya sangat kagum dengan hasil jahitan MamaAlya terutama baju dan gaun-gaun yang comel-comel itu.. :)

Kalau saya memang, saya nak minta tolong MamaAlya jahitkan nursing blouse untuk saya.. Sebab saya berniat nak breastfeed baby saya nanti.. insyaAllah.. doakan saya!

:)

shahida said...

salam, saya dah join GA nie...sgt2 menarik dan jahitan awak sgt2 cntk...dan kreatif..i wish if i win i nak baby diapers beg..hopefully, insyaAllah..

nama : shahida
email: adeline_shahida@hotmail.com

i done all the additional entries:
done follow ur blog
done follow mamalayla boutique
like mamaalya page
put my link
put the banner at my sidebar

http://shahida-mysweetlife.blogspot.com/2011/10/kami-1st-ga.html

intz said...

salam,noen..
saya dh wat entry khas utk GA ni. nnti noen baca ye!

http://2011journeyme.blogspot.com/2011/11/contest-kami-1st-ga.html

nama : intan safarinaz
email: intzgurl5@gmail.com

i've done all the additional entries:
done follow ur blog
done follow mamalayla boutique
like mamaalya page
put my link
put the banner at my sidebar


done!
insyaallah menang lah kot..hahahha
amin...

intz said...

Noen, jom la join contest ni..simple je..

http://mamaemacyg.blogspot.com/2011/10/contest-anakku-berfotogenik.html

RynaHakimi said...

Salam Noen

Kite dah wat entry untuk GA ni:

http://wanryna.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html..

Dah buat semua syarat..hehe
-follow ur blog
-follow mamalayla boutique
-like mamaalya page
-Blog GA ni
-put the banner at my sidebar

Hope boleh menang..Aminnnn...ehehe ;)

-Support mamalya sokmo2-

Wiyah said...

Everyone want to be a winner!! me too..if i be the winner boleh tak i nak sis jahitkan gorjes apron & dress baby girl!! uit 2 tu nak menahan,,,haha apa pon semua contest ada T&S kan,,bergantung kpd owneri just stated yg i sgt2 suka...tak dpt pon its ok jer ..tapi nak ;-D ...hehe anyway ni link blog i join this great GA

http://ayiewiyah.blogspot.com/2011/11/segmen-kami-1st-ga.html.

Zefa NorAsmara said...

Support KAMI 1st GA!!

Saya patut menang kerana setiap penyertaan pasti adanya pengharapan untuk menang!!(bolehke jawab macam tu?) hehe..

Kalau menang, ibu Yusuf dan maryam nak apron n hot pad (nak kaler biru tau!) amboi, lebih2 pulak.. haha.. (nak dress utk Maryam sebenarnya tapi takut nak minta.. huhu..)

Ibu Yusuf dah buat semua additional entries tau:
- follow this blog
- follow mamAlya Boutiqe
- like page @ FB
- blog this GA @ Jemari Asmara n link back

http://jemariasmara.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

- put banner @ sidebar

dan..

sudah letak KAMI di blog list Jemari Asmara juga..

Zefa NorAsmara
zefa_asmara@yahoo.com

Terima kasih!!

mi$$ oZja said...
This comment has been removed by the author.
mi$$ oZja said...

i should win this GA kerana saya sangat-sangat menghargai hasil tangan seorang crafter. i'm a craft lover! and i really wish to have something that made just for me.^^

saya nak kak neon jahitkan beg macam yang ni http://wanznoen.blogspot.com/2011/03/sekian-lama.html
untuk saya..nak kaler black and white juga..

okay,so i did this:
-follow this blog
-follow mamaAlya boutique
-like mamaAlya boutique page
-blog this ga at my blog and link back to u
-put the banner at my sidebar

really hope i'll be the lucky one!!^^

fb id: dLei oZja

link: http://pinkliciousme.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

email: ozja_fighter@yahoo.com

Zuraida Rahim said...

Saya join

http://tudungdotnet.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

FB ID : Zuraida Rahim

J. Hass said...

salam

join ye, dah buat semua untuk 5 point penuh :)

http://lorongkiri.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Miss Nurul Atikah said...

join;;;
http://awansamudera.blogspot.com/2011/11/kami-1st-giveaway.html

Miss Nurul Atikah said...

I join..

I should win this GA coz I really like all your creative and cute crafts.

If I win, I want sis to sew a wallet just like in your boutique collection with blue colour. thanks.

I done all the additional entries sis!
- follow this blog
- follow mamAlya boutique
- like mamAlya boutique PAGE
- blog this GA at my blog, and link it back
- put the banner at my sidebar

Nurul Atikah

samudera_pisces91@yahoo.com.my

http://awansamudera.blogspot.com/2011/11/kami-1st-giveaway.html

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam.Join.

saya patut menang kerana...truja dgn semua hasil jahitan tgn & dress2 kanak2 yg noen jahit tu!.semuanya cantik2 belaka..design cantik sgttt pon kalah yg kat butik !!
Klu diberi pilihan,nak pencilcase yg menggunakn zip tu(kreatif sgt!)atau coin purse!!

SEMUA DONE!

follow this blog = Done!!

- follow mamAlya boutique =Done!!

- like mamAlya boutique PAGE = dah LIKE(kak yang)

- blog this GA at your blog, and link it back to us =Done!!

- put the banner at your sidebar=Done!!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Lupa lak Email:azatie_sayang7071@yahoo.com.my

IntaNBerliaN said...

Ibu Alisha dah join..

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

saya dah buat semuanya.. TOTAL 5 POINT

- follow this blog = = > +1 point
- follow mamAlya boutique = = > +1 point
- like mamAlya boutique PAGE = = > +1 point
- blog this GA at your blog, and link it back to us = = > +1 point
- put the banner at your sidebar = > +1 point

saya suka semua koleksi jahitan yang ada.. semuanya cantik2!!

Kalau saya menang, dah tentu saya nak apron yang gorjes tu... hihii

id : IntaNBerliaN

emel : zarina_naniey@yahoo.com.my

TQVM

Cik Rose Cute said...

join..

salam.Join.

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Email: che_rosliza78@yahoo.com


Saya nak menang......GA nie....Sebab semuanya cantik-cantik....tak tahu nak pilih yang mana satu.....Kalau dah menang baru gi tahu hadiah hihihi takut tak menang...Semoga rezeki menyebelahiku....

SEMUA DONE!

follow this blog = Done!!

- follow mamAlya boutique =Done!!

- like mamAlya boutique PAGE = dah LIKE(cherosliza chemat)

- blog this GA at your blog, and link it back to us =Done!!

- put the banner at your sidebar=Done!!

-fieda- said...
This comment has been removed by the author.
-fieda- said...

Saya join

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html


- follow this blog = done
- follow mamAlya boutique = done
- like mamAlya boutique PAGE = done (id fb : fieda salleh)
- blog this GA at your blog, and link it back to us = done
- put the banner at your sidebar = done

saya nak menang ga ni sebab saya sukakan brg handmade..semuanya ctk2...saya nak menang apron..

email : fieda.rafli@yahoo.com

eysha_zal said...

salam mamaAlya, sya join..

"why you should win this GA and if you are the winner, kamu mahu sy jahit ape untuk kamu?"
'Best2..kalo sya menang sya nak mamaAlya jahitkan apron yg tulih nama sya..kalo dpt nak dress bg kat my heroin aleya batrisya..mesti cun bile die pakai..hihihi

- follow this blog = DONE

- follow mamAlya boutique = - DONE

- like mamAlya boutique PAGE = DONE (Aishah eysha)

- blog this GA at your blog, and link it back to us = - DONE

- put the banner at your sidebar = DONE

http://eyshaworld.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

email --> eysha_zal@yahoo.com

Fadzillah Kamarudin said...

why you should win this GA
saya suka join GA...kalau menang baguslah...


kamu mahu sy jahit ape untuk kamu
saya nak jahit pleated bag...


Additional entries (optional):
- follow this blog >> done
- follow mamAlya boutique >> done
- like mamAlya boutique PAGE >> done
- blog this GA at your blog, and
link it back to us >> done
- put the banner at your sidebar >> done

email : fadzillah_18@yahoo.com

id / id FB : Fadzillah Kamarudin

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Acap conga said...

JOIN
http://acapconga.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

- follow this blog = done
- follow mamAlya boutique = done
- like mamAlya boutique PAGE = done (id fb : asyraf rafli)
- blog this GA at your blog, and link it back to us = done
- put the banner at your sidebar = done

saya sukakan brg2 yg comel kt sini..kalau menang saya nak apron...

Jaa said...

dah join..

http://jaajahatga.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

saya dah buat semuanya.. TOTAL 5 POINT

- follow this blog = = > +1 point
- follow mamAlya boutique = = > +1 point
- like mamAlya boutique PAGE = = > +1 point
- blog this GA at your blog, and link it back to us = = > +1 point
- put the banner at your sidebar = > +1 point

saya patut menang GA ni sebab saya x pernah dapat barangan handmade...

Kalau saya menang, saya nak apron yang cantik tu...

id : Jaa

emel : ijaa84@yahoo.com

Kutu said...

Done all the 5 points..

id follower : Puan Kutu
id fb : Noor Murni
email : puankutu@yahoo.com
link blog:
http://kutukontest.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

sy mesti menang sebab saya takde apron!sy masterchef dekat dapur sendiri. suka masak tp tak reti pakai apron.nak belajar pakai la nie.kehkeh...

join yer..TQ

adila idayu said...

dah join...

tak taw nak cakap apa dah..
sememangnya koleksi jahitan mamAlya cantik2 n cute2...
of coz dila suka yg kiut2 nih...
dila nak zippy coin purse yang mama jahit
then kat situ ade nama dila besar2
"diladayu"
klu guna faveret color dila pun ok gak...
lagi dila suka...
warna hijau + kuning
(ala hijau kekuningan la)

hehee...jangan marah..demand sikit..suka suki je dila nih...

sume dila dh buat...done 5 points

http://adilaidayu.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Joel Leslie said...

Hey there! Saya join GA awesome ni!

I should really win this GA because I'm joining for the right reason. Not only that I'm joining this to try out my luck, I'm joining also because I want to show my support to mamAlya :) I wish you the absolute best in your business and may it be successful always! Amin..

If I was to win, I would really want you to sew me this wonderful pleated bag from this entry : http://wanznoen.blogspot.com/2011/03/sekian-lama.html because I found it very very interesting and pretty. I would really love to give it to my lovely sister as she just loves collecting bags especially nice ones like that! :)

Hey mamAlya, mdm wonderful owner,
I'm here to say I seriously salute you all the way,
For all the amazing effort you have shown,
All the way through your incredible Giveaway.

mamAlya, you have an incredible blog,
With the name of KAMI,
Hopefully your bussiness will continue long,
And I wish you the best in your life. ;)

p/s : I have done everything for the additional entries :)

http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

THANK YOU :) HAVE A GREAT DAY!

nasyabella said...

"why you should win this GA and if you are the winner, kamu mahu sy jahit ape untuk kamu?"

Saya rasa saya patut menang sebab saya dah rembat sume point yang ada .hehe dan dan dan saya rasa saya ptut at least satu barangan jahitan mamAlya ni.

If,If la kan,saya menang.Saya nak MamAlya jahitkan saya sebuah beg bungabungaan .ceweeh

---
**follow your blog - settled(1 point
)

**follow your mamAlya boutique PAGE - settled (1 point)

**like you fanpage @ fb - settled ( 1 point)

**blog this GA at my blog (http://nasyabella.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html) - settled (1 point)

**put the banner at my blog (http://nasyabella.blogspot.com) - settled (1 point)

jumlah = 5 points..

Name : Nik Nasya Nabiella
E-mail : niknasya@gmail.com

nEa FleriDa / nIL said...

Saya rasa saya patut menang sebab walaupun tengah bz dengan exam sy turut bzkan diri study belog akk nie :) sangat semangat untuk menang n dapat hasil kerja tangan akk.. hehe

kalau sy menang, sy akan seronok sangat sekiranya akak sudi jahitkan saya bag :) nice sangat semua hasil kerja tangan akk..
congrats yaa ^_^

**follow your blog - done(1 point
)

**follow your mamAlya boutique PAGE - done (1 point)

**like you fanpage @ fb - done ( 1 point)

**blog this GA at my blog (http://neaflerida.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html) - done (1 point)

total = 4 points..

Name : Nea flerida
E-mail : neaflerida@gmail.com
fb id : nea flerida

ALVAS-87-CONTEST said...
This comment has been removed by the author.
ALVAS-87-CONTEST said...

join

saya patut menang sebab saya nak menang la.. hehe.. saya suka tengok hasil-hasil jahitan tu.. cantik...
nak..... :) Zippy Coin Purse


- follow this blog - done
- follow mamAlya boutique -done
- like mamAlya boutique PAGE-done
- blog this GA at your blog, and link it back to us -done
- put the banner at your sidebar -done

email : ako_2311@yahoo.co.uk
id: alvas
fb : are liya

http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Huddy said...

Assalam Nureen, hi! Heheh :P

Aku patut menang sebab aku nak menangkan dress jahitan yang penuh dgn kasih sayang ko untuk anak aku yang comel molek itu.. Hihihih! Nanti orang tanya beli mana, bolehlah aku jawab dgn bangganya, tak beli, menang giveaway member uni yang sangat hebat, engineer tapi ibu dlm PJJ, tapiii sgt rajin jahit2 :D

Aku dah follow blog ko, follow mamAlya boutique, follow mamAlya FB page, blog GA kat blog aku pun dah :D Oh and aku dah puji ko, so bagi extra points la kekekeke..

email: hudakawaii@yahoo.com
FB: Huda Kimura (fb ni utk online shopping je tau, fb personal aku xde huhu..)

Nida said...

As-salam buat Mama Alya..

Nida sertakan jawapan mengapa perlu menang dan barangan yang ingin dijahitkan oleh Mama Alya di dalam entri yang Nida hasilkan di link ini...

http://alongnidar.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

Nama: Nida
email: fuf323@gmail.com


Additional entries (semua telah dilakukan)
- follow this blog = = > +1 point
(id follower: Nida)

- follow mamAlya boutique = = > +1 point
(id follower: Nida)

- like mamAlya boutique PAGE = = > +1 point
(id FB: Along Nida)

- blog this GA at your blog, and link it back to us = = > +1 point

http://alongnidar.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

- put the banner at your sidebar = > +1 point
(done)

Sekian... moga-moga ada rezeki... harap sudi jengah jawapan di blog Nida.

tq:)

d'amani cottontherapy said...

assalamualaikum

we would like to win because we love handmades, and even though we've not seen your workmanship in person, we believe that you're very creative and talented to be able to come out with so many products...just look at your long list of sewing projects! they all look very nice indeed!

among all of them, we're very much attracted to the "Zippy Coin Purse", and would like you to make us one if we win...we've already had a fabric in mind for it :)

by the way, we've fulfilled all requirements
- follow this blog = = > +1 point DONE
- follow mamAlya boutique = = > +1 point DONE
- like mamAlya boutique PAGE = = > +1 point DONE
- blog this GA at your blog, and link it back to us = = > +1 point DONE(http://damanicottontherapy.blogspot.com/2011/11/blog-post.html)
- put the banner at your sidebar = > +1 point DONE (http://damanicottontherapy.blogspot.com/)

we've also written on our facebook pages' walls, links to this giveaway, http://www.facebook.com/pages/DAmani-Cottontherapy/152363568109995, and here, http://www.facebook.com/pages/DAmani-Cottontherapy/152363568109995#!/damanicottontherapy

thank you for the opportunity...keep on creating!

::CIK LYNN:: said...

salam...cik lynn join...akak dlm bloglist 'November' saya....

napa cik lynn kena menang???
1) cik lynn suka benda2 kraf camni sebab tangan cik lynn sangat la xberseni....so, kita hargai la bakat seni orang lain...
2) cik lynn xpenah lagi dapat hadiah dari GA yang offer hadiah camni...(xbertuah kot...huhu)
3) kalu menang, leh la bergaya ngan hadiah2 tu...pastu cakap, "aku menang dari MamAlya Boutique ni...kalu nak, p order sendiri...." hehe
4) cik lynn still study...so, kalu dapat beg kat bawah ni, makin rajin n leh la guna nak p kuliah...hehe (leh terima ke alasan ni??)
5) xda kat pasaran...LIMITED EDITION, exclusively handmade by Mama Alya......(^_^)

kalu menang, cik lynn nk B&W pleated bag, zippy coin purse...cantik!!!

i've done....
=follow this blog (no.117)
=follow mamAlya boutique (no. 59)
=like mamAlya boutique PAGE (cik lynn linda)
=blog this GA at your blog, and link it back
=put the banner at your sidebar

kindly chek at
http://lynnlinda.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

name : cik lynn
email : lynnhana90@yahoo.com

cikpuanhady said...

kenapa saya patut menang, sebabnya saya memang suka dengan barangan kraftangan, dan dah lama teringin nak ada exclusive diaper bag yang kiut miut. kalau menang, semestinya saya nak diaper beg.

dah buat kesemuanya,
=follow this blog
=follow mamAlya boutique
id : cikpuanhady

=like mamAlya boutique PAGE
id : cik puan hady

=blog this GA at your blog, and link it back
=put the banner at your sidebar
link =http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/11/kami-1st-ga.html

nama : cikpuanhady
email : notrebelle@gmail.com

thanks..

Syai Sipot said...

Joined!

Ya Allah nk tamat da.

Saya nak menang sbb saya nak hadiah!
saya nak minta tlg jahitkan bag tuk pergi kelas.
;)

Syai razali
Fb- syai razali
follower : syai razali
email : syairazali@yahoo.com

fuhh!
sempat lg kan,.
k bai.