Monday, October 24, 2011

Kek Coklat dan Apron

Salam semua..okay mula2 kita jamu mata dulu yer ^_^


nampak sedap kan???hmmm mmg sedap pun..hihi..waa masuk bangkul angkat sendiri lor...1st time buat kek coklat dan menjadi!!!yes!!suka2..en.wan pun suka..sy lagi la suka..next week nak buat lagi..hehe..rajin kan saya???mesti la rajin sebab buat kek ni guna tepung instant..hehe..just tambah telur, susu cair and sedikit air panas..kacau2 sket ngan sudu bg sekata semua bahan, masukkan dlm loyang dan kukus..senang, cepat dan sedap..sy beli tepung instant tu dengan officemate..oh ya, kek ni telah selamat dimakan oleh sy, en.wan, dan officemates...licin suda..insyaAllah next week nak buat lg..hehe..ok sesape yg tak pandai mcm sy tp teringin nk buat kek coklat ni, boleh visit BLOG ini ya..

okay cerita pasal kek sudah, kite cerita pasal apron laks..jumaat lepas sy berjaya siapkan apron dan hot pads.. tp br upload hari ni ok kan..ade la kaitan kek ngan apron kan..hihi


apron yang hot!!!suka hasilnya..hihi..kene buat untuk diri sendiri jugak ni..oh ya apron ngan hot pads ni special made for my hubby's friend..sempena perkahwinan mereka..aci tak baru nak bg hadiah, padahal mereka dh lama kahwin..hihi..aci la kan sebab apron ni di jahit dgn penuh kasih sayang dan keikhlasan serta doa ni..nanti puan nurul akan lebih bersemangat di dapur.. \o/\o/\o/


alya sudah pandai membodek sekarang, kalau nak ape2 dia kiss mama dia dulu pastu tarik tangan sambil menuju ke tempat yang ada barang yg dia nak..hihi..anak oh anak..bijak ye kamu ambil hati mama :D



14 ::ThoughT(s):: :

ummu muhammad said...

wahhhh hot sgt!!!!....bestnyeee..noen bile nk bukak kedai nih..boleh tempah utk mr. mama hehe

Zefa NorAsmara said...

Coklat yg meleleh itu menggamit2 ibu yusuf supaya buat kek coklat.. tp ibu pakai tepung gandum je.. :D

Mila@Rimbun said...

yumyum.. terasa mcm nak buat plak.. alahaiiii awat kecur liur je ni hahaha

NoEn said...

@ummu muhammad hihi...kedai mmg dh bukak pn..silala tempah..hehe

ups kan ummu muhammad boleh menjahit, jahit sendiri lor..musti mr.mama laaagiiii suka kn

NoEn said...

@Zefa NorAsmara sila la buat..kite tak pandai dan malas buat kek..tp teringin nak buat, so guna ajer tepung instant ni..

sekarang dh jadi rajin dan reti buat kek bila guna tepung instant ni..kiki

NoEn said...

@Mila@Rimbun buat la kak!!!mesti izzah suka..hehe

MaDihAh said...

nampak sodap...
so..sila buat sempena i g umah u nnt ye...bekal dlm kete...huahua

NoEn said...

@MaDihAh bukan nampak sedap ok..tp mmg sedap :D

balik wat kat umah ma lor..hihi

Zahra Ameerah said...

Terima kasih buat review tentang kek kami, kami sangat hargai. :)

-Tokwan's Delight

umialya said...

lamanya tak buat kek coklat, gambar ni betul2 mengoda

MaDihAh said...

no no...i want to eat in da car...
umah ma 2 hk laen la pulop...muahaha

NoEn said...

@umialya buat la kak...anak2 mesti suka..sedap..nyumnyum

NoEn said...

@Zahra Ameerah you are welcome :D
kek tu mmg sedap pun..suka sgt..sy beli 3pek lagi..hihi

NoEn said...

@MaDihAh ohho...tgk keadaan lor..pilih antara 2, kek ke bj???muahahaha