Tuesday, October 11, 2011

Master Award

Alhamdulillah, alya turns 1 and half year today and till today she still breastfeed.  Happy monthly birthday sayang!! Milk crisis that i had faced, seems slowly recovered. The milk supply slowly increase.  There are no more comments or complaints from alya 'dah habis' when she breastfeed. Thank you ya Allah for this rezeki. Another 6months to go to complete this journey. Semoga Allah permudahkan segalanya

In this age, she can recognize and differentiate things, she can speak even sometimes i don't know what she is talking about..hehe..she loves to write and read..pantang jumpa paper & pen mesti nak tulis sambil mulut membebel. pandai 'mengemas' rumah, 'lipat' the clothes, panjat2, meniru apa yg kita buat esp solat..owh byk lagi la if nak list kat sini. Kesimpulannya anak dara saya tu semakin bijak, pandai, dan cerdik.

Ummu muhammad cakap alya dah dapat master..so as an award and monthly birthday gift, i sew her a tunic early this morning!!!yeay..a tunic and a pair of legging that match to the tunic..managed to finish the tunic and legging within 2 hours and 30 min :D

an award and a monthly birthday present for lil darling alya :)

i love it..really love it especially when see she wear it this morning to school.



special pose for chu alya ^_^


Harapan mama dan baba, semoga alya menjadi anak solehah, penyejuk hati mama&baba, manusia yang berguna untuk agama dan bangsa..insyaAllah





13 ::ThoughT(s):: :

RynaHakimi said...

Untung alya dapat mommy yg pandai menjahit nih.. selalu dapat baju baru yg chantekk..hehe =)

Suzie said...

lawa ler....nak buat juga kat anak dara ni sebab pergi kedai nak beli mahal ....kedekut betul mama...hahah

Mila@Rimbun said...

cutenyerrrr... masa kecik2 ni lah boleh buat mcm2, kalau dah besar nnt, pandai pilih sendiri apa nak pakai, kalau skirt2 ni malu plak dah.. so terpaksalah buat baju kurung or jubah jer.. limited.

MamaDaniel said...

seronoknya dia pakai baju baru... :)

NoEn said...

@RynaHakimi hehe...boleh la sket2 jahit baju anak..tp mama alya xpandai masak mcm puan rina kita ni..untung en.hakimi boleh makan sedap hari2.. :D

NoEn said...

@Suzie buat kak jgn xbuat..hehe..mama alya ni pun sama kak..berkira sangat nak beli bj readymade kat kedai tu..kedekut T___T

NoEn said...

@Mila@Rimbun thanks kak..betul jugak yer..sementara dia kecik ni la kite wat experiment macam2 design baju kat dia..hehe

NoEn said...

@MamaDaniel MamaD, seronok..hehe..tp sekarang susah nak amik gambar dia..sibuk nak pegang kamera jugak..huhu

ummu muhammad said...

DAHSYATTT!!!! hebatnyeee mama alyaaaa!!!

NoEn said...

@ummu muhammad apa yang dasyatnya wahai ummu muhammad ^_^

MaDihAh said...

alya x siap homework ye...
buat homework atas kete ye...huahua

ummu muhammad said...

salah peti komen heheh..bace bawah bukak atas hehe

NoEn said...

@MaDihAh haha..she always like that la... :D