Tuesday, October 18, 2011

Zippy Coin Purse

I got flu since yesterday..last night, i could not sleep well cause of flu and headache. So i just woke up and sew a coin purse to replace the old one(since zaman study lagi). I like this purse. sweet and cute kn? Here is my new purse..

using Japanese linen blend cotton from maymay shop that i bought long long time a go. Baru sekarang tergerak hati nk guna kain ni..huhu..and the lining using white polka dot in blue (nagoya mari..hehe)..approximate size 3" x 4"

I put my id card, license, bank card and some money in it.. 

at the exterior pocket, i just put my worker id..so lepas ni there no more case terlupa bawa punch card..hehe..klo terlupa jugak means terlupa bawa the purse la kn

right: the old one..
i bought this purse when i was studying at IIUM. lama dah si kucing itu berjasa..tukar baru ni pun sebab zip dia dah rosak..jgn kecil hati ya en.kucing T_T.
sebenarnya saya ni tak berapa gemar sangat guna long wallet or wallet yg tebal2 tuh..bulky sangat. macam ni senang kn..bawak yg mana penting jer, yg tak penting tinggalkan kat umah :D


how about you?do you like coin purse like this or the long wallet?




10 ::ThoughT(s):: :

Mila@Rimbun said...

chomelll.. akak suka ada pocket kat luar tuh..senang nak sumbat apa kan... eh satu soklan, guna prong snap button ke eks.. cantiklah, beli kat mana tuh?
dah lama tak buat pouch nii.. kena refresh balik nii

NoEn said...

@Mila@Rimbun tq kak..aah prong snap button..lupe dh beli kat mana,tp online la..emm kat daiso xde ke?

akak sekarang sibuk dengan quilt je kn..lama dh xtgk bag or pouch yg akak buat..hehe

ziraziz said...

cantek2..

sy xksh sgt samada coin purse @ long wallet..yg pntng ada handbag sbb sng nk sumbat semua bnda ha3...

NoEn said...

@ziraziz tq..kite g keje xpakai handbag..cukup lah dengan cooler bag and bento bag..klo kluar jalan2 lak cukup lah dengan diaper bag..dh boleh isi mcm2 dh dlm tu..cd, baju anak , sapu tangan, air, mcm2 la.mcm beg doremon pun ad..hehe

aah la sejak ad anak kecil ni mmg handbag dipandang sepi jer..huhu

Suzie said...

Suka juga ....suka warnanya...akak pun dah lama guna bag jahit sendiri je...tak pandag dah handbag kat kedai...heheh

NoEn said...

@Suzie tq kak..beg jahit sendiri lg exclusive kak..prototype dia xsama ngan kat kedai..sesuka hati kita nk yg macam mana..itula exclusivenya handmade item ni kn..ikut selera kita ^_^

ummu muhammad said...

same goes to u ;) suke yg pendek tu je..

p/s: noen hebatnye awakkk!!! jelesnyeee!!! tak pandai jait bende2 comel mcm nih!!!

NoEn said...

@ummu muhammad mane ade hebat..ini br cuba2..belum terer lg..masih dlm learning process.. :)

Zefa NorAsmara said...

comelnye.. :D

ps: ibu yusuf pakai dompet yg sempoi je, kedai emas bg masa beli brg kemas.. hehe..

NoEn said...

@Zefa NorAsmara tq..kite takde pun beg barang kemas tuh..sbb tak beli brg kemas pun..kiki