Monday, November 7, 2011

10 Zulhijjah

Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua...selamat mengerjakan ibadah korban..mohon maaf andai ada silap dan salah kepada semua kawan2 atau mereka yang mengenali diri ini, tak kesah lah di alam maya ataupun di alam nyata..maaf zahir batin..

Kami sekeluarga selamat sampai ke kg lebih kurang pukul 4pg di pagi raya..hukhuk..lama sungguh perjalanan kami kali ini..bertolak dari kemaman pukul 10 lebih..yelah macam mana tak lama..byk kali kami berhenti (termasuk baba alya berhenti untuk tidur sebab mengantuk)..kami diuji dengan mama alya tiba2 aje sakit perut pd petang sebelum bertolak ke kg..rancangnya nak bertolak balik selepas maghrib tapi kami hanya mampu merancang..mama alya tiba2 sakit perut dan ulang alik ke toilet..so baba alya tunggu sakit mama reda, tapi nampak mcm still tak ok lg..mama buat keputusan untuk teruskan perjalanan..

huh sungguh mencabar balik kg kali ini, baru jalan kejap, tiba2 mama alya, "ba, kalau jumpa masjid or petrol station berhenti kejap yer.."ntah berapa kali kami singgah di masjid dan juga petrol station..diri ni macam dh lembik jer..huhu..sabar je lah kn..rasanya punca mama sakit perut sebab makan lauk yang baba bawak balik dr ofic dia..lauk yg dipanaskan..huhu..perut ini mmg sensitif la..kalau masa mengandungkan alya perut ni laaaagggiiiii sensitif..salah makan sket alamatnya akan ulang alik ke toilet dan muntah2..huhu

Alhamdulillah bila dh sampai kg dh tak ulang alik ke toilet, cuma perut ni aje masih tak selesa..dan masih dapat meraikan aidiladha kali ini dengan keluarga tercinta...




insyaAllah hari ini (11 zulhijjah) kami akan mengerjakan ibadah korban...



4 ::ThoughT(s):: :

Zefa NorAsmara said...

Alololo,, ayunya gadis itew.. :D

Selamat hari raya aidiladha buat mama alya sekeluarga..

ummu muhammad said...

noen kenape 11 zulhijjah beu korban?

p/s: nway..admireeenyeee kt baju si santek tuhh comel222!!!

NoEn said...

@Zefa NorAsmara Selamat hari raya jugak tuk ibu yusuf dan keluarga :D

NoEn said...

@ummu muhammad entah, sume urusan korban tu ayah yg uruskan..mungkin tukang sembelih full ngan penyembelihan kot...

p/s: itu adalah baju raya baru ni..recycle ajer ;D