Tuesday, November 15, 2011

Alya = 19 months

tengok2 balik gambar lama...rasa macam eh dh besar dh anak dara sy yg sorang tu..lain benar dia dengan masa kecilnya..macam2 dah dia pandai buat, hiburkan hati mama dia ni..every single day pasti ada bende baru yang dia buat..hikhik..seronok, happy, dan bahagia rasanya.

masa ni alya 9bulan..kami baru jer pindah masuk ke rumah baru kami


sekarang dah 1thn 7bulan @ 19 bulan dh anak mama ni..lain sangat2 bila compare dengan gambar dia 9bulan..dh besar dh dia..masa umur 9bulan, jalan pun masih bertatih lagi..kene jaga, klo silap langkah tersungkur la jawabnya..sekarang pantas berlari, panjat sana, panjat sini..dh pandai demand ape yang dia nk.

pada pengamatan saya, alya becok jugak budaknya..bercakap tak henti..ada saja yang dicakapkan..dan mama dia mcm biasa hanya mengiakan..hukhuk..sebab tak paham..kiki

Duhai anak, membesarlah kamu sebagai anak yang solehah, hamba Allah yang taat akan perintahnya..Doa mama sentiasa mengiringi mu nak





12 ::ThoughT(s):: :

Zefa NorAsmara said...

Amin, amin, amin.. :D

NoEn said...

@Zefa NorAsmara InsyaAllah kak..Aminnnnn..

umialya said...

besar daa Alya ye.. bila nak dapat adik?? hu3

NoEn said...

@umialya dh besar dh kn...adik????hehe belum tiba mase lg kak..tak bersedia lg..

Suzie said...

Noen...pejam celik pejam celik dah masuk sekolah...anak akak pun tahun depan tgal yang bongsu je tak sekolah yang lain semua sekolah ...kejap je rasa tgal sorang

NoEn said...

@Suzie cepatkan diorg membesar...nnti bile sume dh sekolah n masing2 dok asrama tinggal ber2 je lah dgn en.suami ye dak?

MaDihAh said...

uhuk uhuk...
chu wat...

MamaDaniel said...

dah besar dah dia.. pasni boleh minta adik (dan mama alya akan mengiyakan sahaja...) heheheh.. ;)

NoEn said...

@MaDihAh chu wat...chu wat...hehe

NoEn said...

@MamaDaniel ihiks...yang tu boleh paham kot..haha

ummu muhammad said...

semoga membesar sebagai puteri yg solehah!! santeknye die!

NoEn said...

@ummu muhammad InsyaAllah..Amin