Thursday, November 17, 2011

New Gadget

Presenting my new gadget ===>>


Unimom-Mezzo Manual Breastpump. She is the 5th BP that i've bought. 1st was Pureen Manual, 2nd was Pureen Battery Operated, 3rd was Anakku Manual BP, 4th Spectra3, and this is the 5th..fuhhhh byk sungguh koleksi BP mama alya ni yer..2-2 pureen BP tu baba alya yg belikan masa dalam pantang...

pesanan penaja: to mommies to be out there, adalah disarankan anda membeli pam yang lebih berkualiti..jangan biarkan suami anda belikan pam..nanti jadik macam sy..buat research dulu k sebelum membeli..okay mommy???

ok kite citer siket yer y byk sgt BP yg dibeli oleh mama alya ni...
1st BP   == > guna 2 minggu, patah..kepada sesapa nk beli BP cam ni adalah tidak digalakkan..huhu
2nd BP  == > guna dlm 2-3 kali jer, tak tahan sakit nipple and bising..
3rd BP  == > Okay..banyak berjasa..best aje gunanya..
4th BP == > Sebab tuntutan kerja, tak larat nk mengepam guna pam manual, upgrade ke S3 ni..best   sgt2..tp hanya guna kat office coz i tinggal the motor kat office (bawak balik parts shj) sebab berat sgt nk usung kesana ke mari (parking kereta ke office lebih kurang 800m)
5th BP == > beli sebab entah kemana menghilang pam Anakku tu..satu rumah cari tp tak jumpa jugak..

Really need the back up pump, so i decided to buy a new one..so i bought it at FM Online (ade sale)..Sebenarnya dh lama tak pam susu kat rumah..hanya pam kat office shj...thats y kot pam Anakku merajuk dan menghilangkan diri..huhu..duhai pam kesayanganku, muncullah kamu..hukhuk..

Terpaksa bekerja keras balik sebab stock EBM sangat2 critical..nak tak nak kene pam jugak kat rumah..kalau dulu boleh bermalas malasan tp kini tidak lagi..demi anakanda tercinta..mama akan gandakan usaha
hanya ada 17 bottles x 4oz...uhuks, klo mama tak kerja keras within 10days stock ini akan licin..pam kat office dapat la 3 bottles x 4oz...setiap hari alya need 4 x 4oz..

ini adalah 1st output guna pam baru..weeee ^_^
sikit? hmm tak kesah la janji ada kan...sikit2 lama2 jd bukit kan..
BP ni best..lebih kurang Anakku Manual BP..klo nk jimat, beli Anakku BP pn dh ok...yang ni mahal sikit..sikit yer, tak byk pn..medela & avent lagi mahal ok..klo tak silap Anakku BP sekitar rm60-70..lupe dh exact harga berapa.

Semoga pam ini akan terus berkhidmat dengan cemerlangnya..itu pn bergantung pada tuannya jugakkan??klo tuan rajin, mesti BPnya akan excellent!!!

Ya Allah permudahkanla perjalanan penyusuanku ini..hanya tinggal lagi 5bulan untuk sampai kegarisan penamat..bantulah hamba Mu ini ya Allah


Baba, mama beli pam baru...sorry tak bagitahu..hehe



4 ::ThoughT(s):: :

ummu muhammad said...

noen corong die lembut tak?

samelah kite kat rumah sekali pam dapat 2-3oz sekali..pahtu kali kedue pam tambh lagi..dapatlah 5oz 2 kali perahan. tak macma dulukan sekali perah je penuh..

semoga alya berjaya sehingga garisan penamat! 5mon lagi. go mama! go alya!

NoEn said...

@ummu muhammad aah..lembut..lebih kurang jer mcm anakku punye..

itula dulu suka hati jer..xperlu pk pasal stock ebm..sekarang bila bukak freezer jer terus "alamak...stock makin kurang"..huhu

umialya said...

pasni beli fs bp..pasti berbaloi2

NoEn said...

@umialya insyaALLAH tuk adik alya pulak fs tu..tp kn klo nk beli fs tu kene kumpul duit dr sekarang la gamaknye..hehe