Tuesday, November 1, 2011

Virgin Coconut Oil

Salam dan selamat sejahtera untuk semua...semoga hari ini lebih baik daripada semalam..

Ingat lagi tak i've posted about alya n eczema few months back? Alhamdulillah her eczema has gone!!dah licin dah kulit anak mama ni..suka2..tapi, tapi, mama alya still kene alert about makanan alya..certain foods alya still allergic, akan naik ruam kat dahi tapi tak teruk macam dulu..

mula2 alya kene eczema, i apply the cream & lotion yg diberi oleh doctor..tp mama still rasa ubat tu are not the best..mesti ada ubat yg lebih alami..mujur baca pa&ma, ada artikel pasal minyak kelapa dara yg boleh hilangkan ekzema..terus pergi cari kat bandar, tapi malangnya takde..masa tu nk beli online pun tak dapat..web under maintenance..suruh en.wan cari kat KL pun tak jumpa..terus contact the distributer, suruh dia pos..Alhamdulillah berjaya jugak beli VCO ni..sekarang baba alya dh jumpa kedai yg jual VCO ni, so tak payah lg dh order online..jimat kos postage..hihi

pic credit to tropica vco

Since eczema alya agak teruk pada mulanya, kami beli set sabun and lotion(oil)..tapi sekarang mama hanya apply lotion aje setiap kali lepas mandi sebab ekzema alya dh ok..untuk pengetahuan,  lotion & soap dia sangat wangi ok..alya dah tak guna lotion lain except lotion ni jer..wangi jer lepas mandi budak tu..

personally, sape2 yang ada anak yang eczema, boleh la cuba VCO ni..insyaAllah menjadi..kita hanya berusaha, Allah jua yang menyembuhkan..walaupun VCO ni agak mahal, tp demi anak tak pe lah..janji anak mama sihat, comey, tak sakit2..klo tak, kesian kat dia, abes merah badan dia dan asyik menggaru jer sebab gatal dan tak selesa..untuk alya, 1botol lotion tu, boleh tahan selama sebulan(lebih kurang)

Okay kalau ada yang berminat boleh tgk kat website Tropika VCO ni..klau nak suruh sy belikan pun boleh..mane tahu klo beli byk boleh dpt diskaun dr tuan kedai kan..hehe..oh ya sy tak dibayar oleh tropica VCO yer tuk promo diorg punya product, hanya sekadar berkongsi pengalaman aje..


Alya sekarang sibuk nak pakai seluar sendiri.. :D


6 ::ThoughT(s):: :

RynaHakimi said...

Eczema alya dah ok la ek?? bagus jugak VCO ni..banyak khasiatnya =)

NoEn said...

@RynaHakimi Alhamdulillah dah ok..cuma kalau dia salah makan akan naik ruam kat dahi..tp sikit n sekejap jer..pastu hilang..diaper rashes pn dh tak de lg dh..

VGO ni mmg bagus..ad jugak tuk minum

Confession of a Coffeeholic Momma said...

Haa... same product ni mak sy ada bg sapu kat Miyul. tp sayangnya dia allergic kat lavender. pastu try sapu VCO natural, fuiyo-lamak... mmg getting better eczema dia. no more naik merah sampai tahap berair tu. on off je eczema dia.

mmg dok sapu & bg makan. syukur dgn natural remedy kurniaan tuhan.

NoEn said...

@Confession of a Coffeeholic Momma yup, mujur ad natural remedy ni kn..xde la budak kecik tu terdedah ngan bahan kimia..mama miya buat sendiri eh VCO?bau dia ok tak??

mujur alya ok dgn lavender, wangi jer budak tu..dh la wangi dia tu tahan lama..kadang wangi dia dr mama dia..hehe

ummu muhammad said...

senang baik alhamdulillah berkat bf ;)

NoEn said...

@ummu muhammad Alhamdulillah...