Monday, December 12, 2011

Chicken Pox & Kitchen

Mama alya happy sangat this week coz baba alya ada kat rumah..ya baba alya bersama kami start rabu lepas dan seminggu untuk minggu ni..yeay..sangat suka bila baba ada..why yer tetiba baba alya ada dengan kami yer??dia outstation kat sini ke???oh no no..dia kene chicken pox...ya chicken pox..oh semestinya mama alya tak gembira bila baba alya sakit..mama alya hanya happy bila baba ad di sisi bukan sebab dia sakit yer..kesian kat baba kene tidur kat luar..takut berjangkit dengan alya..sangat sedih ya bile yang tersayang terpaksa tidur sorang2 kat luar sedangkan si isteri dan anak ade bersama...huhu..sangat sedih..alya lagi la sedih sebab tak dapat main-main ngan baba..huhu (-_-)

sebab baba alya sakit mama pun turut sama bercuti(sabtu & ahad) bukan ape dapat la masakkan tuk baba alya sambil jaga budak kecik tu sebab taska tutup yer hari sabtu(sebenarnya malas nk g kerja..haha..alasan lagik) dan mama alya sangat beruntung sebab anak dara saya yang solehah itu amat rajin menolong mama dia..rajin tolong kemas rumah, memasak, etc..sume dia rajin...heehee..

sibuk jer nak tumbuk bawang juge..kene bagi dia buat jugak kalo tak memang tak leh buat kerje la..huhu


see...betapa khusyuknya dia tolong mama..bagus anak mama ni :) siap bawa bebear dia sekali tolong mama kat dapur..oh ya sila abaikan rak kat belakang tu yer..kat situ antara port alya..sangat rajin tolong mama mengemas T_T


okay mama... dh siap (^_^) bawang yang alya tumbuk tu mama buat nasi goreng yer

begitu ler setiap kali kat dapur...kene layan dak kecik ni sambil memasak...patut sejam kat dapur, dh jd double ataupun dapur berselerak dengan segala besen, periuk, sudu, senduk etc...ngeh~~


baba alya, cepat sembuh ya..kami rindu nak bermanja dengan baba


12 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

rajin alya masak..

Suzie said...

chicken pox akan jangkit masa tgal kudis.kita garu-garu masa tu la virusnya...careful dgn lesung cause pernah akak punya cousin (umur 4 thn masa tu)terjatuh atas kaki penyek jari nasib baik x putus.Selamat jadi nurse ...heheheh

Ummi Iman said...

samalah dgn iman yg rajin tolong ummi kt dapur.. tu yg buat malas masuk dapur. siap tarik2 seluar suruh layan dia.. kalau tak layan mengemaslah..

ummu muhammad said...

lame tk tgk alya..budak perempuan ni sgt santek!! rajin pulak tuh... ;)

NoEn said...

@umialya hehe..sangat rajin

NoEn said...

@Suzie oh ye ke..maknanya sekarang ni kene jauhkan baba alya dari alya la nih..huhu..

itu ler kak, nk juge menumbuk..mmg kene layan dia menumbuk dulu ler baru boleh buat keje lain..tp mmg kat dapur tu bahaya pun kan...hmmmm..bukan lesung tu jer, mcm2 lg kn

NoEn said...

@Ummi Iman hehe...budak2 baya diorang ni mmg macam tu kot :D

NoEn said...

@ummu muhammad hehe...tq

Nida said...

Dah besar nanti relaklah ibunya sebab dah ada yang pakar dalam bab memasak ni :)

Azura said...

salam,

Keciannyer cik abe. patut ler saya masuk opis senyap jer. rupa2nyer cik abe dia xde. cuti sakit. moga cepat sembuh. mesti mrs wan rindu nak bermanja dgn cik abe. cepat2 sembuh mr wan.

* kim salam kat alya. rajin!!

NoEn said...

@Nida Harap2 la kan..tp sekarang pun dh relax sebab baba dia sangat rajin di dapur...hehe

NoEn said...

@Azura aah dari minggu lepas lg dia mc..

itu ler xdpt bermanja..kene kuarantin :(