Wednesday, December 14, 2011

No Tittle

Salam dan selamat petang semua..sekarang mode shopping kain adelah berganda2 hebat..adoi ya..macam mane ni??pantang tgk kain yg cun melecun mmg rasa..aaaaaa...tidakkk..rabak poket ku yang sedia rabak nih...ditambah pule hasutan dr acik Sue lagi ler iman mama alya ni cepat goyah..huhu...last week ade beli heavy cotton from Zura Handmade..beli 2 meter jer..1 meter dh abes guna buat tuition bag and pencil case..1 meter lagi plan nk buat beg tuk hadiah GA..

okay sesi tayang menayang hasil jahitan malam tadi yer (^______^)



4 pencil case dan 4 tuition bag...ngam2 1meter kain jahit 2 bende ni...cume ad 2 bag yang tak cukup kain tuk buat tali..so guna jer fabric yg sama dgn lining...cacat ke???ok la kan..rasa macam cantik sangat fabric ni bile dh siap jadi bag..so mcm nk order jer lg kain ni nk buatkan beg tuk anak2 sedara plak..mesti diorg suke kan..hmm

Oh ya last weekend my lil sis datang umah..oleh kerana tak mau hampakan dia datang jauh2, maka siap juge la blouse dia yang dh berkurun lamanya kain tuk wat blouse tu jadi pekasam..hehe..sabor je la kan..u paham2 aje la kakak u ni 'sibuk' sgt..wakaka

sebenarnya jahit blouse ni kejap jer kalo dh start jahit..nk ke jahit tu ya ampun...punye la susah... (-_-")

okay ye itu jelah update tuk hari ni...hehe..oh ya alya dah masuk 1tahun 8bln..Alhamdulillah mama alya masih mampu menyusukan alya..Syukur ya Allah


InsyaAllah hadiah GA akan start dijahit minggu ni..sorry yer kepada semua pemenang sebab lambat..so nantikan finish product hadiah2 tersebut..hehe


14 ::ThoughT(s):: :

Suzie said...

cantik blouse tu..nak jahit blouse juga untuk mok su tapi tak terstart lagi.tgh fikir nak design untuk ibu menyusu...

RynaHakimi said...

Kalo dah terer tu sambil pejam mata pon boleh siap..hehe.. Comel pencil case tu..mesti berebut anak2 buah kalo dapat =)

MaDihAh said...

chomey2...lps ni blh beli kaen lg...
wk pekasam 4 next year plok...muahaha

t'bayang2 gigi alya..ngeh~

ummu muhammad said...

stuje yg part nk mule tu ya ampun..hehehe

p/s: alhamdulillah memang lulus cemerlang je alya nih..muhammad tak taulah guane citenye heheh T_T

Nida said...

Bilalah Kak Nida nak pandai jahit macam Noen ye.. dulu pernah belajar tapi sekerat jalan je..huhu

NoEn said...

@Suzie hehe..tq kak..ini pn main jahit jer..xtau nk design camne :)

NoEn said...

@RynaHakimi bahaya tuh klo menjahit pejam mata..nnti kain ke mana, jarum kemana..kehkeh

NoEn said...

@MaDihAh beli..beli..sementara sume keda kain tgh wat YES

NoEn said...

@ummu muhammad kannnnnnnn..nk mula buat sesuatu tu mmg susah..tp bile dh mula, ok jer...sanggup bersengkang mata sbb nk tgk hasil jahitan...hehe

p/s: insyaAllah..doakan ummu muhammad jugak ^___^

NoEn said...

@Nida ape lagi kak nida...sambung ler sampai habes..hehe..akak kat NZ mesti byk kain2 designer yg cun melecun kat sana..waa mau mabuk sy tgk kain2 cun @_@

Mama Syabil and Rania said...

la... ade buat GA ke? tak sedo le....
patut kite join kot2 bole menang. hehehhe... nanti wat lagi ye... bole join. hehhehehhe

NoEn said...

@Mama Syabil and Rania aah ade buat hari tu..tapi hadiah2nya belum siap pun lg...huhu

Zefa NorAsmara said...

Cantiknya blaus tu.. Tiba 2 semangat pula nak belajar menjahit.. hihi..

NoEn said...

@Zefa NorAsmara Belajar la kak..sgt puas bila tgk yg tersayang pakai baju yg kite jahit..hehe