Thursday, December 22, 2011

Kerinduan

Salam everybody...lagi sekali entry bergambar..hehe
at this time, this moment, this second i am really miss this guy...my hero, my other-half, my everything
ada gaya pahlawan tak???hehe

and i am really really miss this girl...every second, every minutes...

cinta hati saya yang satu ni sungguh mendamaikan jiwa :)


saya juge rindukan saat ini...rindu diriku yang gomuks time pregnant  (^____^)
sgt suka tengok 2pict ni.. 


miss all my best buddies..huhu..rindu korang..

semua dah kahwen pun ^_*

 and i also missed these moments...and the two guys, ken and umesh..i miss when the called me 'kecik'...hihi..especially si ken nih..suke sangat panggil sy kecik and suke sangat ukur saya dengan the tallest guy in our class..hmmm
hari terakhir kitorang berjumpe...eh lupe lak..jumpe lagi la masa convocation day..hehe
p/s: k.long, perot ko dh besar time tuh..hehe

and rindu sangat sangat semua orang time belajar..rindu nak makan yong tau fu soup hafsa..rindu mahallah hafsa block H (since year 1-4 dok kat situ jer..cume tukar bilik jer)..rindu nak makan tempe goreng kat kafe KAED...rindunya...arghhhh kesimpulan, rindu semualah..huhu...rindu serindu rindunya  (=_=')


Alya and baba alya, miss both of you



Sunday, December 18, 2011

Si Gadis

Alya Adriana, si nisbah yang tinggi.

mama...birds

mama, birds fly

ma, bird..bird..

okay birds are gone!!! lets go find a cat T_T


Si gadis saya ni sudah besar la ^_^




Wednesday, December 14, 2011

No Tittle

Salam dan selamat petang semua..sekarang mode shopping kain adelah berganda2 hebat..adoi ya..macam mane ni??pantang tgk kain yg cun melecun mmg rasa..aaaaaa...tidakkk..rabak poket ku yang sedia rabak nih...ditambah pule hasutan dr acik Sue lagi ler iman mama alya ni cepat goyah..huhu...last week ade beli heavy cotton from Zura Handmade..beli 2 meter jer..1 meter dh abes guna buat tuition bag and pencil case..1 meter lagi plan nk buat beg tuk hadiah GA..

okay sesi tayang menayang hasil jahitan malam tadi yer (^______^)



4 pencil case dan 4 tuition bag...ngam2 1meter kain jahit 2 bende ni...cume ad 2 bag yang tak cukup kain tuk buat tali..so guna jer fabric yg sama dgn lining...cacat ke???ok la kan..rasa macam cantik sangat fabric ni bile dh siap jadi bag..so mcm nk order jer lg kain ni nk buatkan beg tuk anak2 sedara plak..mesti diorg suke kan..hmm

Oh ya last weekend my lil sis datang umah..oleh kerana tak mau hampakan dia datang jauh2, maka siap juge la blouse dia yang dh berkurun lamanya kain tuk wat blouse tu jadi pekasam..hehe..sabor je la kan..u paham2 aje la kakak u ni 'sibuk' sgt..wakaka

sebenarnya jahit blouse ni kejap jer kalo dh start jahit..nk ke jahit tu ya ampun...punye la susah... (-_-")

okay ye itu jelah update tuk hari ni...hehe..oh ya alya dah masuk 1tahun 8bln..Alhamdulillah mama alya masih mampu menyusukan alya..Syukur ya Allah


InsyaAllah hadiah GA akan start dijahit minggu ni..sorry yer kepada semua pemenang sebab lambat..so nantikan finish product hadiah2 tersebut..hehe


Monday, December 12, 2011

Chicken Pox & Kitchen

Mama alya happy sangat this week coz baba alya ada kat rumah..ya baba alya bersama kami start rabu lepas dan seminggu untuk minggu ni..yeay..sangat suka bila baba ada..why yer tetiba baba alya ada dengan kami yer??dia outstation kat sini ke???oh no no..dia kene chicken pox...ya chicken pox..oh semestinya mama alya tak gembira bila baba alya sakit..mama alya hanya happy bila baba ad di sisi bukan sebab dia sakit yer..kesian kat baba kene tidur kat luar..takut berjangkit dengan alya..sangat sedih ya bile yang tersayang terpaksa tidur sorang2 kat luar sedangkan si isteri dan anak ade bersama...huhu..sangat sedih..alya lagi la sedih sebab tak dapat main-main ngan baba..huhu (-_-)

sebab baba alya sakit mama pun turut sama bercuti(sabtu & ahad) bukan ape dapat la masakkan tuk baba alya sambil jaga budak kecik tu sebab taska tutup yer hari sabtu(sebenarnya malas nk g kerja..haha..alasan lagik) dan mama alya sangat beruntung sebab anak dara saya yang solehah itu amat rajin menolong mama dia..rajin tolong kemas rumah, memasak, etc..sume dia rajin...heehee..

sibuk jer nak tumbuk bawang juge..kene bagi dia buat jugak kalo tak memang tak leh buat kerje la..huhu


see...betapa khusyuknya dia tolong mama..bagus anak mama ni :) siap bawa bebear dia sekali tolong mama kat dapur..oh ya sila abaikan rak kat belakang tu yer..kat situ antara port alya..sangat rajin tolong mama mengemas T_T


okay mama... dh siap (^_^) bawang yang alya tumbuk tu mama buat nasi goreng yer

begitu ler setiap kali kat dapur...kene layan dak kecik ni sambil memasak...patut sejam kat dapur, dh jd double ataupun dapur berselerak dengan segala besen, periuk, sudu, senduk etc...ngeh~~


baba alya, cepat sembuh ya..kami rindu nak bermanja dengan baba


Wednesday, December 7, 2011

Sepetang di Kebun

Alya dan baba sangat suka berkebun...ya setiap petang sabtu or ahad alya akan ikut baba turun ke kebun untuk berkebun bersama babanya..mama alya kadang2 turun padang jugak (itu pun sebagai pemerhati) ehehe...harus la sokong minat baba alya yang satu ni kan..untuk kebaikan bersama..hehehe


setiap kali baba alya berkebun pasti alya turut serta..bagus alya..berbudi pada tanah...aktiviti mcm ni bagus juga tuk anak2 sebab dari sini dia boleh belajar mengenal pokok, tanah, pasir, semut, etc dan tidak ketinggalan nyamuk.huhu..
sebab setiap kali turun ke kebun pasti ada kesan gigitan nyamuk (-_-')


ini adalah antara tanaman baba alya...tanah sekangkang kera itu kami ade tanam pokok serai, kunyit, halia, ubi keledek, bayam, limau purut, limau kasturi, belimbing, katak puru, mempelam, kedondong...erk ade lg ke????hmmm sebenarnya hari tu byk juga kami tanam..nenas, pisang, ubi kayu, kucai, tapi semua tak menjadi sebab monkey-monkey buat kacau..habis kene cabut..ubi kayu dh boleh wat sayur dh pucuk dia, tp semua kene cabut dek monkey..nenas, pisang, xdan tumbuh dh kene cabut ngan monyet..huhu..kucai rasanya sempat hidup 2-3 hari jer, lepas tu hancus!!!sungguh kesabaran kami dah sampai to the limit..rasa mcm mau bunuh sume monkey2 tu!!! grrrrrrrrr

tapi kannnn nak bunuh monkey2 tu tak sampai hati la plak sebab dia kan makhluk Allah jugak kn..sape la kite nak bunuh dia..sebagai ikhtiar baba alya letak ler bende alah ni kat kebun dia..
presenting...
...
...
...
...
...
...
ahaks...ok tak en. orang ni???hehe..Alhamdulillah sejak en. orang ni ade kat kebun tu, nampak gaya macam monkey2 tak de lagi buat kacau kat kebun kami..setakat hari ni la kan..baru 2 minggu en. orang tu kat kebun..mane la tahu kan lepas ni monkey datang kacau..maklumla monkey zaman IT ni clever kan..kot2 diorg ckp apesal la org tu tak gerak2?ni mesti org tipu..uhuk..uhuk...jangan la macam tu..kami baru plan nk tanam macam2 lagi kat kebun tu...huhu -_-

Last but not least,



Ade sape sape yang tahu tak macam mana nak halau monyet-monyet itu...mereka ramai tau..kalau diorg ade, mmg tak berani ler keluar rumah ..scary wa ckp lu..ngeh~~


Sunday, December 4, 2011

Sedondon @ SGM

Remember my last post about Breastfeeding Support Group Meeting? Alhamdulillah kali ni mendapat sambutan. Ramai jugak yang datang even tak semeriah SGM kat Kuantan dulu..tapi ok la..mungkin akan lebih meriah if the event diadakan kat tempat open, lebih santai, lebih byk ruang tuk bergerak..tp memandang cuaca tak menentu sekarang lebih selamat buat kat tempat berbumbung kn..if hujan tak de la basah..ekeke

gambar yang sempat di ambil...kali ni tak sempat pun bergambar ramai2 macam dulu..hukhuk..xde gambar kenangan dgn diorg sume :(..takpe2 insyaAllah kite jumpe lagi next SGM(tentatively Jan 2012) ya

ehem..ehem..macam biasa bile ade SGM semangat mama Alya pun berkobar2..bukan saja semangat BF tau, semangat menjahit pun same..ekeke..mujur juga ada SGM ni, siap juga la nursing blouse mama ni..semangat nak pakai sedondon dengan alya mase SGM..huhu


Amacam?cantik tak blouse ni??cantikkan??wohhooo mama alya sudah perasan ^____^
Dress Alya dh siap masa raya haji aritu, tapi baju mama Alya baru jer siap..huhu..tp ok la kan dapat jugak nak sedondon dengan anak dara..hehehe..




Baba alya cakap, dia suka tengok kami anak beranak pakai baju ni...ceria katanya *_*