Monday, January 30, 2012

Bibir Alya yang Seksi


Assalamualaikum dan selamat pagi semua

Alya melompat2 keriangan sebaik saja terpandang mama..nampak macam happy jer...sekali bila mama datang makin dekat mama perasan, eh kenapa dengan bibir alya tu...when her teacher opened the door...walla obvious sgt bibir mungil si kecik mama tu bengkak..kata cikgu alya jatuh tersembam terlanggar kaki kawan dia..huhu..kesiannya anak mama ni..


walaupun bibir pecah, makan tomyam bermangkuk2(tak sampai separuh mangkuk pun kami isi..hehe)..siap kene sorok lagi tu periuk tomyam...huhu..penat baba alya melayan dia..dengan tumpah sana sini. abes semangkuk, mintak lagi..end up bila dh byk kali tambah, mama amik mangkuk dia letak kat sinki..menangis le budak kecik ni..hehe..hmm agak2nya tomyam baba alya masak tu sedap kot..itu yang anak dara dia makan tambah berkali2 tu (*_^)

Oh ya semalam alya dibekal fresh milk sebagai top up untuk ebm yang tak cukup..sekali alya tak minum la fresh milk tu..cikgu dia cakap dia pegang aje botol susu dia tu..tak minum pun..balik rumah kami try bagi dia minum guna straw, sekali dia sedut jer pastu sibuk suruh mama ngan baba dia minum..huhu..hmmmm camne eh??cukup ke 3botol susu mama tu klau alya tak nak fresh milk...ke tak sedap eh fresh milk ni?? kalau formula milk pun mesti rasa lebih kurang jugak kn..hmmm (-_-)

okay lagi peristiwa semalam...lunch our semalam keluar kejap pegi bank (sebab dh rimas org maybank asyik call suh g amik CC)..tak sempat la nk makan kat canteen kilang tu..singgah le beli nasi + ikan keli msk berlada + sayur keladi 4ketul..nak tau bape harganya???hmm cer teka harga nasi ni..Baba alya cakap 1st and last kami beli kat sini..ngeh..ngeh..mujur le makan kat kantin kilang tu free even menunya same aje setiap minggu, tapi ok la atleast dapat le saving sket2 kn..




Bangun aje tidur pagi tadi alya tercari2 babanya..maklum la dekat seminggu lebih bangun pagi baba ada kat rumah..huhu..kesian anak mama..baba work sayang





15 ::ThoughT(s):: :

::uMmiRdiNa:: said...

rm6.00

NoEn said...

@::uMmiRdiNa:: no..no..salah..hehe

umialya said...

RM12 - RM13

NoEn said...

@umialya haha...mahal sgt la kak sampai belas2..nasi seciput jer, ikan sekor je, tambah sayur sket..

Ummu Muhammad said...

baru nak tnye alya minum ke tak fresh milk..agak dah mesti taknak..tak payahlah cube fm noen, kite berani angkat tangan gerenti tak mauuu...

papepun tahniahhhhh!!! sesungguhnya usahe anda sehingga setahun sepuluh bulan..Allah tak pandang hasil tapi yg penting usahe mama alya yang berkobar-kobar..semuge dibalas syurga n dikurniakan anak2 penyejuk mata aminn!!

p/s: memang seksi bibir si cantek nih..nak teke jugak rm9 jual!

NoEn said...

@Ummu Muhammad itu ler baba alya pun ckp klo fresh tak mau mesti fm pun dia tak mau jugak..

Alhamdulillah..semoga Allah murahkan lagi rezeki anak2..InsyaAllah..amin..amin

p/s:haha..salah jugak tapi hampir tepat.. lol

Suzie said...

ok lah tu dah breastfeed nak dekat 2 tahun ...takut nti lebih 2 thn susah pula nk tanggal....

NoEn said...

@Suzie Alhamdulillah kak..masih breastfeed hingga saat ini..lps 2 thn tak tahu la plak macam mana alkesahnya..

IntaNBerliaN said...

ALAHAIII... sian pulak smpai terjatuh.. btw tahniah sbb still bf smpai skrg.. :-)

emm nk teka gak la... rm 8 or rm8.50..hihii

Ayu@Sweetlilcraft said...

kesian alya..
Usaha lagi noen,insyaallah..allah tolong. ayu pun ms amjad dkt 2thn, mmg dah kurang tapi dia isap direct tak perasan sgt lah kan. Byk2kan mkn kurma dan minum air.

Rm7.50 :)

NoEn said...

@IntaNBerliaN Alhamdulillah...yeay..pn intanberlian kita yg menang..rm8..hehe

NoEn said...

@Ayu@Sweetlilcraft InsyaAllah ayu..time isap direct mmg tak risau pun..huhu..confident jer susu byk..kehkeh tapi time tinggal dia kat nursery tu yg mcm risau sket tu

tapi since alya tak mau fresh milk, sy bekalkan aje ape yg ade..tak mau stress2 nanti susu lagi drop..balik umah dia qada' la mana yg tak cukup..huhu..bergantung sepanjang masa!!

Cik FaRiZaM said...

sedap nyer ikan keli..


salam perkenalan. dah follow ur blog, follow me back k :)

NoEn said...

@Cik FaRiZaM salam kenal ;)

Cik FaRiZaM said...

:)