Wednesday, January 25, 2012

Kembali

Alhamdulillah selepas bercuti selama 5hari sempena cuti chinese new year, daku kembali bertugas..emm..ke 'laziness' sangat2 terserlah selepas bercuti panjang..Kami sekeluarga selamat sampai di teratak kami around 12am. Penatnya naik kete jauh2 ni..bila la highway baru nak siap ni???

Sangat seronok balik kg kali ni..Semua adik beradik berkumpul...Alhamdulillah kami adik beradik sepakat mengadakan kenduri kesyukuran sempena memanjatkan syukur kehadrat Illahi diatas rezeki dan kurniaan yang diberikan kepada kami..Seekor lembu ayahanda tercinta telah selamat dikorbankan :)

Anak2 buah tak payah cakap la..sukanya mereka bila dapat berkumpul ramai2 dengan sepupu..alya pun sama, dh pandai main dengan her cousins..tapi naik rimas jugak bila yang kakak2 ni sibuk dok kerumun alya..siap kene cakap lg dgn diorg, alya nk mandi, alya minum susu, main kejap lagi ok!! budak2 biasala kan..hehe

emmm biasalakan umah kampung memang banyak tangga..nak ke ruang tamu ada tangga, nak ke dapur ada tangga, seronok la alya main turun naik tangga..bukan dia hirau sangat ape yang kita larang..last2 biar aje lah..huhu..dan dengan selamatnya dia telah jatuh dari tangga, pecah sket bibir her cute lips tu kan..tapi lepas jatuh mian lagi..adoiii sabar jelah kan..xserik2..agaknya tak sakit kot masa jatuh tu  T_T

Entah bila lagi dapat balik kg..bukan tak nak balik kg, tapi bila balik kg mesti kene cuti panjang..kalau setakat cuti 1-2days tu not enough la kan..lagi suka menghabiskan masa lepak2 kat umah with alya and baba..need more time for me & baba alya(org yang pjj pasti akan paham)..

oh ya ayah saya baru kene gout..masa balik kampung hari tu dia tak boleh jalan..ade tak sesiapa tahu ubat2 atau cara2 atau do's and dont's tuk pesakit gout ni??kesian pulak tengok ayah menanggung kesakitan..huhu


Tak sabar nak pegi 'honeymoon' yang tak tahu bila lagi..masih lagi dalam perancangan..hiks



2 ::ThoughT(s):: :

Zefa NorAsmara said...

Walau tak PJJ ibu yusuf tetap faham.. bahagianya seorang wanita di sisi suami dan anak2.. :D

ps: maaflah, tak tahu sgt info tntg gout. semoga ayah neon kembali sembuh..

NoEn said...

@Zefa NorAsmara hehe..setuju tu..tapi ade jugak yang tak paham..huhu

p/s: thanks atas doa akak :)