Thursday, February 2, 2012

For The Loved One

Assalamualaikum..
lama rasanya tak tepek my sewing project kat sini kan..hmm..maklumla..org bz kan..haha. Ini adalah antara hasil jahitan untuk anak2 buah sebelum balik bercuti masa CNY haritu..

Ini Sarah(form5) yg  request nk bag sekolah..dulu dah buat, tapi dia ckp tahun ni nk beg sekolah baru sekali dengan pencil case..nk pencil case besar that can fit all her stationary and calculator, beg pun besar boleh masuk files..layan kan aje lah ('',)


 Pencilcase sarah yang sedondon dengan bag..hihi..sengih sampai ke telinga dia bila bg bag ni..yang 3 pencil case pooh tu untuk faqihah, ahlam and husna..saje buatkan sebab takut bila tgk kak sarah dapat tapi bahagian mereka tak de merajuk pulak(ini pun sorang lagi yang kecik tu(aqilah) claim pencil case ni dia punya)..layankan aje lah mereka semua tu ;)



Ini pulak project last minutes abg sy..last minute suruh wat dress tuk adni sebab xde ready made dress yang sesuai dengan tema wedding adik my sister in law..nak before 5Feb..Alhamdulillah dah siap dan dh pos pun semalam..harini sampai kot..kalau tak esok la..(depends pada kangaroo, klo kangaroo balik australia dulu, lambat sket le sampai..ekeke)
jom layan gambar dulu ;)

ini pattern dress main buat sendiri..hehe..rasanya kalau kedut2 tu lagi banyak(kasi lagi kembang) much more cun kot


Dress ni guna pattern from Ellie Inspired ~ Ayano design by Laura Johnson..sangat2 suka output dress ni walaupun pada mulanya sangat mencabar..masa nak cantum2 pattern tu pun dh pening..pastu ditambah mencabar bila guna viscose cotton..paham2 aje la kan viscose ni lembik kainnya...pastu tersalah potong kain tuk bahagian belakang bodice tu..konon nk buat lain dr pattern tu, sekali lupa nk 'curi' kain..terpaksa la buat button loop camtu..itu ler derhaka lagi..haha..tapi ..tapi...rasanya not bad ape button closure mcm tu kan??overal, bila dah siap dress ni ai suka la..suka sangat2..dh berkira2 nk buat untuk alya jugak..hehe (^______^)


Ini skirt untuk kak yong una..mama dia suruh buat macam skirt yang saya buatkan dulu aje, tapi fikir2 balik, lagi cantik kalau buat circle skirt untuk kak yong..jatuh terletak je bila guna viscose ni dan hasilnya tidak mengecewakan..hehe..(masuk bakul angkat sendiri) Sepatutnya ada baju untuk husna ni, tapi tak sempat jahit..huhu..itu le sape suruh bgtau last minutes??tapi tak pe since husna dh ade baju tuk majlis tu..ini back up je

Okay itu saja laporan untuk kali ini..see ya again ;)


Hadiah GA dh siap jahit semuanya..insyaAllah akan pos secepat mungkin..Maafkan hamba ye para penerima sebab lambat siap jahit hadiah2nya..





10 ::ThoughT(s):: :

Suzie said...

Suka dress tu semua.yang tingkat2 tu macam baju kita kecik dulu ...hijau pucuk pisang dot kuning...heheh ingat lagi tu

NoEn said...

@Suzie waa..hebatnya kak..igt lagi tu dress zaman kecik2 dulu..hehe..mesti akak sgt suka pakai dress tu ^_^

Mila@Rimbun said...

comelnyer dress2 tuhh..

NoEn said...

@Mila@Rimbun tq kak mila ;)

SMART | HEALTHY | LIFESTYLE said...

awak, kain yg cik abe awak bwk blk tu dh siap? hihihi
kalo bz x pe wat pelan2
nnt bg akaun no ye sy masukkan duit
ni no fon sy 012.2.600.131 (k. ina)
tq dear!!~

NoEn said...

@SMART | HEALTHY | LIFESTYLE in the making..mmg hajatnya nak suruh mad bg kat akak minggu ni, tp sy pulak tak sihat(tak sempat siap)..insyaAllah nnti ble dh siap sy akan bg..tp kemungkinan besar this weekend mad tak balik

p/s: sorry for the delaying..huhu

SMART | HEALTHY | LIFESTYLE said...

alaa cian lak dia x sihat..
x pe wat pelan2 ye!!~

Nurul Huda said...

Suka sgt layered dress tu :D Kalau aliyah pakai mesti comel sangat ahahah..

NoEn said...

@SMART | HEALTHY | LIFESTYLE kak, mad confirm tak balik minggu ni..uhukuhuk..

NoEn said...

@Nurul Huda hehe..so comeyl la kan..ape lg sila tempah..haha..aku ade beli designer cotton..sangat la cun cotton tu..tp aku belum upload lg..hehe