Wednesday, February 29, 2012

Hati Resah

Few days back, about one week my mom got fever..petang semalam masa maghrib my elder brother called me that my mom at hospital..still in the emergency room, waiting for the doctor..after maghrib i called my mom but my neighbor answered the phone. She said my mom maybe kene hospitalized. Still menunggu keputusan doc and waiting for my eldest brother sampai ke hospital...At the middle of the night around 12am my eldest brother called me and told me that my mom kene warded..Air kencing kene jangkitan kuman.. :'(

Mujur la ade jiran yg sangat perihatin.. Million thanks to Kak Doh and Pok su Mael and their family..tanpa mereka tak thu la ma macam mana...since ma demam K.Doh la yg byk tolong and care about my mom..dia datang bawak makanan, siap suap ma makan..Poksu Mael plak menjadi driver tetap ma dan ayah..ayah pun sama kurang sihat..sakit gout dia datang lagi..mata dia pun dh tak berapa nak nampak..

Memang my eldest brother stay at Kelantan, tapi masa yg dia amik untuk sampai ke rumah about 1hour jugak la..dengan si kembar dia pun tengah demam ni, anak2 lain lagi yang dah sekolah..kesian jugak kat Abg Din tu..agak huru hara jugak la dia..Mlm tadi pun sorang kembar dia terpaksa di tinggalkan kat rumah pengasuh..anak sulung sampai no 3 tinggal kat umah..bawa yg kecik tu je g hospital mlm td..

Baru je call ma, dia cakap dia jatuh kat bilik air..huhu..sedihnya..dia pergi toilet without inform the nurse..luckily someone saw her and told the nurse yg ma jatuh..menangis dia masa call tadi..kita yg jauh ni lagi la rasa sedih..Nak balik..tapi kene tunggu baba alya balik sini dulu..nak balik sendiri tapi baba alya tak kasi..dia pun kene tgk ade ke tak tiket bas..klo ade, dia akan balik pagi ni and mlm dh boleh tolak..klo tak dia balik petang nanti..pg esok br boleh tolak balik kg..my other siblings, Abg Man akan balik mlm nanti..adik pun sama..Abg Yu tak pasti lg tp abg man ckp maybe jumaat br boleh balik sebab my sister in law tgh kursus..

Nak balik..nak balik...


Semoga ma cepat sembuh...kak doakan yang terbaik untuk ma..ma kene cepat sembuh dan kuat semangat ok..jangan fikir yang bukan2... :'(


6 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

semoge semuenye baik2 belake..

Suzie said...

moga semuanya ok nanti

Siti Mas Hidayu said...

Sabar ye kecik..Aku doakan ma ko cepat sembuh..tumpang sedeh jugak T_T

umialya said...

mudah2an 'Ma' cepat sembuh ye..

::uMmiRdiNa:: said...

k noen pun kena kuat jgk...jgn fikir bukan2 yer..

NoEn said...

tq semua atas doa kalian :D