Monday, February 20, 2012

New Top & Skirt for Princess Alya

Ini adalah entry terlama pernah sy tulis setakat ni..dari semalam lg tp tak publish pun sbb xde mood nk menulis.type, delete, type, delete, pastu tinggal wat keje lain, datang balik masih sama mcm tu jugak, then last skali tutup terus.ini br sambung balik.itu pun curik2 masa jugak nk buat entry ni..sabar je lah..huhu..



Ini adalah hasil sabtu lepas..sambil2 melayan sikecil tu, sambil2 menjahit..dari pagi sampai ke petang br siap skirt ngan top nih..huhu..Baba alya tak balik, so mama have to amik cuti untuk menjaga si kecik..untung juga cuti, dapatla spent sedikit masa untuk menjahit baju baru untuk anak dara yang makin membesar ni ;)


skirt agak labuh, tapi ok la boleh pakai lama kn..hehe..oh fabric munga2 tuk skirt tu adalah lebihan kain customer yang hantar tuk buat nursing kurung..mama alya gediks kenan ke kain tu, so ape lagi bayau le harga kain tu kat customer..hihi..sabar je lah kn ;)


budak seharian berkurung dalam rumah, bunyi aje mama cakap nk g jalan cepat aje nak keluar..tak tinggal tu bebear dia..masa photo-shoot ni, ada monkey yang menarik perhatian dia 



Inilah dia detail skirt tuk si dara tu..peek a boo skirt...untuk top tu kite citer lain kali la eh..semua gambar yang amik hari tu tak cun..xde semangat nk share kalo gambar tuk cun..muahaha poyo je kan??macam la gambar yg ade ni cun sgt ;P



tada..till next entry...mood masih ke laut :(


Baba Alya, both of us miss you so much :'(



9 ::ThoughT(s):: :

Suzie said...

tahu macam mana perasaan tu

NoEn said...

@Suzie hehe...hanya mereka yg mengalami aje yg paham kan kak..

MaDihAh said...

bakpo mcm besar pelik jh akya ak tengok...

NoEn said...

@MaDihAh eh mu ingat anak sedara mu tu kecik ka???muahaha

Ummu Muhammad said...

last sekali mesti ade pesanan utk baba die..mesti rindu sgt T_T

noeeeennnnn jelesssss sgt tgk skirt alya! dah sampai dah hadiah GA tu..ya Allah berebut dgn kakak...kemas n material kain tiptoplah!!!! dahlah jahitan die kemah sungguh!

terima kasih banyak tau.semoge terus dimurahkan rezeki.harap2 ade gigirl nk tempah baju2 budak puan mcm baju2 alya..chantekkkkkk!!!

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe..mesti la..dh 2minggu tak jumpa..dia amat bz :(

alhamdulillah dh dpt dh apron tu..sorry lambat..ala bukan mantap sgt pun, biasa2 aje..hehe

insyaAllah adik muhammad nanti dapat gegirl ;)

Ummu Muhammad said...

hahaha..mama alya main teke teki..aduhai tak sempat nat buat ebtry..tengah bz progrm anti dadah..nanti tgk budak2 kite jadi model siap taknak bukak lagi..yg perempuan taknak..yg laki yg pakai hehe

NoEn said...

@Ummu Muhammad Hihi..sape sebenarnya yg main teka teki ni..

oh ya??tak sabar nk tgk model2 itu ;)

QasehnyaRania said...

done hotlink n standard charted