Monday, February 6, 2012

Sepetang Bersama...

Alhamdulillah ya Allah diatas segala rahmat dan nikmat yang Engkau berikan kepadaku..Terima kasih kerana ketemukan aku dengan seorang sahabat (acik suey) yang sealiran minat...kenal dengan sue ni setelah beberapa kali bertemu dengan beliau di SGM (kuantan dan kemaman)..mula2 bertegur sapa, sembang2, pastu datang rumah, pastu ckap2 pasal aktiviti jahit menjahit ni..hehe..suka sgt sebab ade geng..semangat menjahit tu lain sket bila ad geng ni ;)..ecece, acik suey, terharu tak??hehe..

Kami dengan sepakat mengadakan aktiviti sepetang bersama untuk menaikkan semangat menjahit..tp bg sy lebih kepada menjahit untuk diri sendiri..iyalah biasanya asyik jahitkan orang punya..sekali sekala nk jugak tuk diri sendiri kan..hehe..actually ini adalah 2nd activity sepetang with acik suey..anak2 dijaga oleh encik suami masing2..hehe..mujur le suami kami amat supportive..hehe..(alya mula2 syok tgk abc kat youtube, bila dh bosan dia join baba dia berkebun)

now presenting hasil dari aktiviti kami

front view

back view


menjahit sambil bergosip..ekeke..lama juga amik masa tuk siapkan handphone case ni (almost 2hours kan sue kita menjahit semalam?).kami guna pattern dan tutorial dari Keyka Lou..acik suey punya handphone case ngam2 jer dengan dia punya phone..cantik..mine punya besar sket..emm apakah ini bermaksud kene cari phone yg lagi besar???hehe

acik suey, next project????


Baba, thanks for your effort masakkan mama ketupat sotong kegemaran mama semalam...sedap for the 1st trial..nanti tuk 2nd trial mesti lagi sedap..hehe..so bila lagi dapat rasa ketupat sotong baba ni?





14 ::ThoughT(s):: :

Zefa NorAsmara said...

Seronokkan ada kawan sehobi? Ibu yusuf pun klau jumpa geng2 PML kemain menyembang.. hehe

ps: bestnya.. suami masak.. :D

NoEn said...

@Zefa NorAsmara aah kak, best bila ada kawan ni..mujur le sy tak minat PML, klo tak leh geng ngan akak..hehe

p/s: best dan syukur sangat dapat suami yang rajin ke dapur.. ;D

umialya said...

ketupat sotong, sedapnya.. ada lagi?

NoEn said...

@umialya hehe..dh selamat licin petang tu jugak kak.. ;)

Ummu Muhammad said...

suami kite sehobilah kehkeh

NoEn said...

@Ummu Muhammad bestkan kita???bertuah badan...hehe

Mila@Rimbun said...

comelnyer... pattern ni pun beli sama2 jugak ke?

NoEn said...

@Mila@Rimbun thanks k.mila..aah pattern ni beli sama2 ;)

ziraziz said...

cantik..kalau ada geng , tmbh smngat nk mnjht kn..

NoEn said...

@ziraziz tq...pandai sket2 jer..tp stress jugak le nk buat nih..huhu

bila ade teman, semangat tu lain sket..

Ummi Iman said...

mesin jahit kat rmh ni dh lama tak berbunyi sejak ada iman.. iman saya mmg tak bagi buat perkara lain selain layan dia ;).. tunggulah dia dh besar sikit dan faham.. bolehlah berjinak2 balik

NoEn said...

@Ummi Iman most of aktiviti menjahit sy adelah sebelah mlm bila alya dh tidur..klo tak, payah gak nk menjahit..boleh le ummi iman berjinak2 balik ngan mesin tu dikala iman dh tidur..hehe

Ummu Muhammad said...

noen: suami kite pernah 2 kali buat ketupat sotong..kite memang tk tau rupe ketupat sotong tu siap ade pengcungkil gigi bagai..mase mule2 bayangkan ketupat nasi dalam die letak sotong heheh sadis betul bayangan tu jauh tersasar keh8!

NoEn said...

@Ummu Muhammad hikhik...sabo aje lah..sedap kan ketupat sotong ni..kite suka makan, tapi tak pandai buat..b4 this klo nk makan order ngan mak, sekarang dh boleh order ngan suami..hehe ;D