Sunday, March 11, 2012

Another 1month to go


Happy 23rd month birthday my dear laling alya...another ONE MONTH to go to complete the BF journey..wah dh besar anak dara mama ni..emm sungguh tak kusangka ya..rasa mcam baru je lg melahirkan alya..oh my baby.... *_*

sekarang alya sangat rajin membaca dan menulis..huhu dapat aje pen, dia akn menulis..tak kira la tulis kat mana..tangan, kaki, baju, sume dia tulis..huhu..dia juga sgt suka tgk video abc, alif ba ta dan other nursery rhymes..pantang nampak tulisan dia akan baca abc..baca suka hati dia la..bukan betul pun tp at least dia dh igt kn..numbering pun sama boleh kira both in bahasa n english..alif ba ta pun sama dh boleh ikut baca..zikir2 kat astro oasis pun dia akan ikut berzikir..yang tak tahannya, kalo makan, bukan sekali kene baca doa makan..in the middle tgh mkn, suruh semua org tadah tangan and baca doa baru bleh sambung makan..hihi..alya..alya..


Masa nk kemas beg alya, mama terjumpa ini...hehe..dapat 2 bintang tu..baik hati sungguh cikgu dia..ni 1st time tgk hasil kerja kat sekolah dia..b4 ni ade jugak cikgu dia tepek kat dinding school dia tp yg tu tapak kaki ngan tangan yg di celup watercolor..lupa nk snap gambar ;)

Makin besar, makin macam2 akal dia..makin cerdik..kadang2 tu tak terdaya mama dia nak melayan...huhu...pastu bila tanya dia, alya nak baby tak??dia cakap tak nak...hmmm..sabar je lah dak kecik ni ;p


Happy Monthly Birthday sayang..moga terus membesar dengan sihat dan pintar..jadi anak solehah mama dan baba ye..




8 ::ThoughT(s):: :

ziraziz said...

Alya makin comel..mmg dh ptt dpt adik.. ;p

umialya said...

makin comel

Ummi Iman said...

Mmg sekejap je kan rasanya. Rajin alya..

NoEn said...

@ziraziz tq..insyaAllah..hehe

NoEn said...

@umialya dia kata cantik kak..hehe

NoEn said...

@Ummi Iman sgt sekejap kn..rindu masa dia baby dulu...

Ummu Muhammad said...

bijak bijak sungguhlah si dare nihh..ni unsur spiritual agknye..cepat tangkap n faham dgn arahan!! teruskan alya!!!

NoEn said...

@Ummu Muhammad Alhamdulillah...setakat ni dia mmg cepat tangkap ape yg kita ajar...moga berterusan la ye ;)