Saturday, March 17, 2012

Rindu Kamu

Owh my lovely blog, lama dah rasanya tak update blog..setiap kali nk update, mcm xde idea aje last sekali terbiar tanpa be-rupdate [ missing you la blog ;) ]

Malam tadi si gadisku demam..entah kenapa tiba2 aje demam..emm mungkin sebab beralih bulan kot..entah la..tp syukur sbb demam tak teruk sangat, cukup sekadar lap2 badan dan kepala dia..Since baba tak balik minggu ni, hari ni alya dihantar ke umah mok dia (pengasuh alya dulu)..mujur masa tinggal td ok jer, xde pun merengek ke ape..good girl la anak mama ni.

okay since dh lama tak post ape2 berkaitan aktiviti menjahit, mula2 sy nk "show off" new tools sy..yg paling ai suka kat sini pinking shears, rotary cutter, bias tape maker and flower pin head..suka sangat2..masa dapat barang nih tersengih2 ai mcm dapat bunga dr en.wan aje...hahaha

kerja mak bertambah senang dgn adenya 'mereka' ;)

Ini plak nursing kurung and blouse(dh lama jahit tp br nk tepek kat sini..dh selamat sampai ke tuan punya bj dh pun..weee)..ingat tak peek-a-boo skirt alya yang sy buatkan dulu? haa lebihan dr kain nursing kurung ni la..mama alya berkenan sgt kat kain tu..terus mintak byr lebihan kain kat customer..bukan sj corak dia cantik, qualiti pun sangat best..


Nursing blouse tu plak officemate husband yg mintak jahitkan..1st time buat design ni..biasa buat mcm INI, INI, dan INI shj..and for the 1st trial mmg not bad la..(puji diri sendiri tuh ;p)..mcm jatuh cinta lak dekat design ni sbb tak de butang, just selak je if baby nk bf..senang kn?? ai like

And this is product terbaru kami...muahaha..anak dh nak diaper-less baru mama dia ni terhegeh2 nak buat diaper stacker..search tutorial2 kat internet, terjumpa la SATU yg senang nak paham..cuma ku tambah zip dan tukar tali tuk gantung..kenapa la tak buat diaper stacker ni dari dulu..kan senang nk angkut CDs alya tu..xperlu la isi2 dalam beg bagai tu tiap kali nak travel..xbyk kerja..since diaper stacker ni ada zip, so CDs tu akan selamat la didalam itu..


tapi sebab over excited ku buat silap la plak masa nk attached zip tu..terbalik la plak..patutnya opening zip tu kat atas, tapi ku 'terjahit' kat bawah la plak..tp tak pe, tak menjejaskan function diaper stacker ni pun..it works well (haha ayat nak sedapkan hati :p)


okay lah setakat ini dulu la bebelan mama alya untuk hari ini..semoga kita ketemu di entry seterusnya..hehe



Baba, alya demam...mesti dia rindukan baba..huhu



8 ::ThoughT(s):: :

umialya said...

Mesti Alya rindukan babanya tu

Nida said...

Untungnya bila pandai menjahit.. selain dapat menjimatkan kos utk upah baju, boleh juga dapat hasil sampingan... tahniah Noen :)

Mila@Rimbun said...

lamanya akak tak buat blouse n baju kurung hahaha... minat yg agak kurang buat baju.. blouse tuh cantik lerrr... nampak mcm ada cradigan gitu hehehe..

mahal tak pinking shear friskar tuh? akak guna yg ikea RM25 jer hehehe, itu pun jarang guna. aikkk rotary cutter tuh ada dua yerrr.. banyak tuh borong

NoEn said...

@umialya mmg rindu kot..malam2 panggil baba..pastu klo dia menangis sy tanya sape buat dia ckp baba buat..huhu

NoEn said...

@Nidaalhamdulillah kak mmg minat...sambil2 dapat sampingan tuk shopping..hehe

NoEn said...

@Mila@Rimbun hehe..sy pun dh lama tak buat bj kurung tuk diri sendiri..

pinking shears tu agak mahal la..sy order ngan sew cut rm105..sgt best ada p.shears ni terutama bila nk gunting tang leher baju tu..

hehe..sume brg tu ad 2(share ngan kawan)..excited sgt masa dapat tu terus snap gambar..hehe

MamaDaniel said...

noen.. pekabo? wah.. byk projek rupanya.. :)

memang senang ek ada diaper stacker tu? teringin nak try test gak la.. hahaha.. anak dah 3 baru nak buat stacker.. ekekeke.. ;)

nursing blouse tu menarik la.. :)

NoEn said...

@MamaDaniel hihi..baik2 aje..

yes for me sgt senang..since alya guna cd dgn adenya diaper ni more organize la cd dia tu since b4 this cd2 alya tu letak kat rak jer.. nk balik kg pun senang..b4 this nk balik kg kene isi dlm bag dulu cd2 tu..dgn ade stacker ni hangkut je diaper stacker tu masuk bonet..hehe

cuba la jahit blouse plak ;)