Saturday, April 7, 2012

4 Days to Go...

Alhamdulillah another 4days alya will turn 2..huhu...dh besar dh ank mama ni..rasa mcm cepatnya masa berlalu...InsyaAllah next sabtu kita akan buat sedikit majlis untuk meraikan birthday alya (ajak jiran2 mkn kat umah je pun)..any persiapan belum buat lagi...dress alya tak jahit lg..huhu..asyik tangguh je kerja mama ni..suka buat kerja last minute

Semalam pergi ler jalan2 berdua ngan alya..fuh...letih sungguh nk layan dia sorang2..biasa akan pergi jalan2 bila ade baba..tapi semalam rasa bosan sangat so, pergi la window shopping + shopping sket2 ngan si kecik tu..dia berlagak tau, jalan tak mo pegang tangan..kene la kita aware lebih..nnti bila kita ralit tgk barang, dia entah kemana..tp mcm syok juga jalan ber2 ngan alya ni w/pun letih..tunggu dia besar sket lagi mesti lg syok..leh le teman mama shopping selalu..ekeke

ok now sesi 'show off' plak ye..hasil last week..

dress tuk anak Mr. Fauzi my office mate..dh lama dia tempah tp bru siap..ngehngeh..ini kali yg ke berapa entah dia tempah dress tuk aisyah..maklumla anak perempuan sorang kan..hehe..

I am deeply in love with this Hannah dress...i bought the pattern from YEPPAR..really loves the dress..wajib buat satu untuk alya juga guna pattern ni...Ini pun dress tuk sidara Mr. Fauzi..asalnya pattern ni sleeveless.. tp bapaknya xmo anak dia seksi so tambah la lengan panjang sket..lengan 3suku..tp tak kira la ade lengan ke tak de lengan ke ai mmg suka pattern ni..nampak smart gitu... ^_^

ok kita zoom sket baju ni tang leher tu

Officemate baba alya ada request nak zippy coin purse tapi nk yg versi besar punya..dia nak yang boleh muat handphone terus...sekali order 3ketul terus..alhamdulillah tq ya 





quality gambar kurang memuaskan...lighting tak cukup...huhu
1st time ni guna designer cotton..berdebar rasa..ye lah kain mahal kan..klo tak jadi mmg sayang ler..camne hasilnya??ok tak??


Sume fabric tu leh didapati kat SINI dan SINI..


Birthday baba pun next week juga..


12 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

aduh noeeennnn..nak gugurl jugakkk!! bb tau tau gender mende lagi hehhe..

purse noen bagi tu dah sampai tanah suci..letak wang belanje kami..mudah2an tuan yang hadiahkan pule dapat ke sane segere ;)

NoEn said...

@Ummu Muhammad Insyaallah...klo gugurl macam2 pesen baju leh wat kn

Alhamdulillah dan insyaAllah...semoga Allah percepatkan kami sekeluarga sampai ke sana..insyaAllah..Amin....

aLiz@hsain said...

noen..nak tempah purse turqoise color jugak..nak dua..satu utk letak stationery satu lg yg boleh letak fon jugak..boleh ke?

Zefa NorAsmara said...

Wah.. Alya dah besar, nak dua tahun dah.. aunty ucap besday awal ya..

Selamat hari lahir buat alya, semoga menjadi anak solehah penyejuk hati mama dan baba.. semoga alya berjaya di dunia dan akhirat. amin

ps; jatuh centa dgn hasil tangan noen.. cantik2 semuanya..

NoEn said...

@aLiz@hsain Boleh ajer...ko email aku [alyaadriana2010@gmail.com] atau ko PM aku terus kat fb..nnti leh discuss spect yg ko nak tu ;)

NoEn said...

@Zefa NorAsmara TQ aunty zefa..insyaAllah berkat doa semua org termasuk mama ngan baba

ps: tq kak..hehe

Ayu@Sweetlilcraft said...

cantiknya baju tu :)

NoEn said...

@Ayu@Sweetlilcraft TQ ayu ;)

farmy's said...

cantiknya..

bila la saya nk rajin dan gagah menjahit mcm ni..

NoEn said...

@farmy's TQ..hehe..nk siapkan sume ni pun terpaksa gagahkan diri gak ni ;)

MamaDaniel said...

Hannah Dress tu mmg smart la.. part atas lengan tu yang tak tahan...

nice job!
tabik spring..
mmg kemas sgt jahitan NoEn!

NoEn said...

@MamaDaniel tq mamaD