Monday, April 23, 2012

Alya's Birthday Party

Setelah seminggu lebih berlalu, baru nak wat entry tuk birthday party alya ni..hari tu dh tayang sket kat entry sneak peak pasal birthday ni, hari ni insyaAllah mama wat full entry pasal birthday alya.. (^_^)

Ini adalah kali pertama mama buat party tuk alya..bukan party mane pun, just ajak jiran2 datang makan kat umah ni jer..pastu 2-3 org rakan mama yg datang..just a small and simple birthday party... Sumenya mama buat sendiri dari termasuk banner, dress alya dan menu tuk hari tu(kek beli je) dengan pertolongan baba dan chu alya la kan..nasib baik chu datang, klo tak huru hara jugak yelah dh semuanya last minute kan...

birthday banner hasil sentuhan mama
~konon nak ade kelainan ^_^

cake ni mama beli kat kedai jer..tak kuasa nak mem'baking'
(padahal mama xpandai buat kek) hehe

menu yg simple

mama masak sendiri jer menu kat atas tu..masak simple boleh ler kan..hehe..mmg simple betul la masakan mama tu..bihun goreng biasa ngan bihun goreng singapore..pastu mama buat puding gula hangus 2biji (licin...mama pun xsempat nak makan..hehe)..menu sampingan baba goreng nudget, pastu ade ice-cream...simple je kn? simple2 pun habis tau sume makanan tu...hehe..alhamdulillah suka tau if wat makan2 mcm ni and makanan tu habis...


ini dia birthday girl
HAPPY BIRTHDAY SAYANG



ni dia tulang belakang mama..thanks baba sebab byk tolong mama (chu pun sama byk tlg mama). birthday baba 5hari after birthday alya..kira jamuan ni tuk rai birthday baba jugak la..boleh tak gitu baba??hehe


alya potong kek ;)


sebelum potong kek: sibuk makan jer..sabo jer la anak mama ni
sekali potong kek, nak lagi..
sibuk nak agihkan kek tuk yg datang ;)





alya dengan keluarga pengasuh dia dulu...tgk la tu bukannya nak duduk kat bawah..asyik beriba je..aish..pastu bila dengan kakak dia (kak ain & kak farah) bukan main manja lagi...kakak dia plak suka melayan..ape lg la kan, makin menjadi2 la anak mama ni...hehe




bila semua org balik, kita buka hadiah plak ye..nak buka sendiri tau..mama ngan chu jangan nak sibuk2..ini alya punya *_*




antara cenderahati yang alya dapat...sekarang rumah mmg bersepah dengan pinggan mangkuk alya dan juga lego..yg jadi mangsa mama la selalu terpijak lego dia tu..tapi dia sendiri tak pernah lak terpijak.. -_-'

jamuan bermula lepas asar..tapi ade juga yang datang after maghrib sebab kerja..mama tak kesah janji diorg sudi datang..bukan selalu pun mereka datang umah kita kn..mama memang suka kalau ade yang sudi bertandang ke rumah kita ni ;)..walaupun penat buat majlis ni tapi berbaloi sangat2..disamping merapatkan ukhuwah, kita semua kenyang...hehe..segala kekurangan dari pihak kami, kami mohon maaf..insyaAllah untuk next party kita buat yg lebih baik lagi..(baba kata mama kene belajar masak menu lain plak..hehe)



Hari ini alya berumur 2 years 1 week and 5 days...semoga membesar menjadi ank yang solehah ye sayang

20 ::ThoughT(s):: :

ibuhebat said...

eh.. silap kot statement akhir tu.. alya dah 2 y.o kan :)
happy birthday alya.. cantik dress.. mesti mama yg buatkan kan.. ;)

Ummi Iman said...

teringin juga nk buat kecil2 utk iman. sblm ni tak buat apa pun. 2 tahun adalah umur yg bermakna buat kami

NoEn said...

@ibuhebat aah la kak...hihi..silap..mama dia xsedar ank dh 2tahn..

NoEn said...

@Ummi Iman buat la tuk iman..bln julai nanti kn? bukan ape, dia pun seronok tgk ramai org datang umah..pastu ade kawan sebaya lak..lg dia suka ;)

Mila@Rimbun said...

Happy belated birthday buat alya.. moga jadi anak yg solehah

pst pst... cantiknyer baju alya, mesti mama buat special niii.. designer cotton dengan rambu ramba lagi

Ummu Muhammad said...

sumenye sweeeettt sgtt!!!! sukkeee sgt tgk..happening! happy birthday alya!!!!

NoEn said...

@Mila@Rimbun tq aunty mila

pstt..1st time guna designer cotton ni kak..dh la pattern ni byk pakai kain..tp sbb birthday kan so kene la special sket..hehe

NoEn said...

@Ummu Muhammad yg paling sweet pasti sidara ku itu kan...hehe

umialya/k.tini said...

untungnya ibu pandai menjahit

ziraziz said...

Happy belated birthday budak tomeiiii ;)

MaDihAh said...

i pn x smpt rs puding 2 tau....
so sila wt lg ye...muahaha

Nida said...

Happy birthday dear Alya... cantik sangat Alya pada hari jadinya...

NoEn said...

@umialya/k.tini hehe..pandai jahit yg biasa2 je kak ;)

NoEn said...

@ziraziz tq aunty zira

NoEn said...

@MaDihAh boleh..tp kene mari sini dulu la - kata alya..hehe

NoEn said...

@Nidahehe..tq aunty nida ;)

Suzie said...

cantiknya baju aliya...pernah buat kat wafi je pas tu anak-anak lain tak buat dah ...hehehe

Ummi Iman said...

Bulan Jun mama alya ;)

NoEn said...

@Suzie tq kak...

NoEn said...

@Ummi Iman hihi..sorry salah la plak..