Sunday, April 15, 2012

Sneak Peek

 dengan gigihnya mama alya buat banner ni...fuhhh sempat jugak siap sebab ini kerja last minute...baba alya la tiap kali mama mintak tolong trace huruf dia ckp nanti baba buat la..at last chu alya jugak yg buat...hehe

 



presenting birthday girl's dress...




bukan alya je tau nk baju baru...chu alya pun sama..huhu (baju mama alya tak sempat siap lebih tepat tak sempat gunting pun lagi...huhu)




finally rumah kami ade langsir baru...kain ni dah lama beli..nak tahu bila beli meh tgk SINI..lama giler kan kain tu terperap kat dalam plastik kat umah tu kn..(pssst..langsir tuk tingkap tak jahit lg)
b4 this kami hanya gantung langsir yg dipinjam dari tok ma alya and guna kain tuk wat cadar jer...ini pun keje last minute jugak..mama mmg speed up to the max dh..gantung langsir ni tgh hari semalam...uppsss sape yg perasan akan kecacatan pada langsir tu sila abaikan ye...hehe(keje last minute, mmg akan ade salahnya..dah malas nak betulkan balik)




okay...itu dulu untuk hari ni..nanti if ada masa mama alya akan wat entry tuk birthday party alya semalam plak...tadaaa

12 ::ThoughT(s):: :

Lady Rina said...

nice banner..jgn lupa update pasal bday tu nanti..:)

Ummu Muhammad said...

mokcik excited doh nih! nanti update pricess alya turn to 2 tau mama!

NoEn said...

@Lady Rina tq...

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe...insyaAllah...tungguuuuu

Suzie said...

sama ngan akak suka sangat kerja last minute ...

NoEn said...

@Suzie kan kak...baru ade thrill gitu...haha

Nida said...

Untung Alya dapat ibu yg sangat kreatif :)

NoEn said...

@Nidahehe..tq k.nida..idok ler kretip mane..mama dia ni jer berangan sume bende nk buat sendiri..kedekut nk beli readymade punya.. ;)

Zefa NorAsmara said...

Pernah ada langsir patern gantung macamni. Bila dah pindah rumah sendiri tak ada pula tingkap yg sama saiz..

MamaDaniel said...

langsir last minit selalu jahit lurus jer.. ni siap ada tab tu.. hehe.. (xper..xper.. saya tak perasan apa2 pun)

selamat hari lahir Alya.. dress alya tu memang mengancam! Nanti auntie dpt baby girl auntie nak tempah kat mamaAlya la ek.. :D

NoEn said...

@Zefa NorAsmara Langsir mcm ni senang kak..senang nk gantung n masa nk turunkan...

NoEn said...

@MamaDaniel hehe...dh lama niat nk wat mcm tu..itu yg sanggup bersengkang mata tu.. (xperasan yer...bagus2)

tq...boleh..boleh ;)