Sunday, May 13, 2012

Cerita Pagi Ini

As-salam...wah lamanya rasa tak update blog (padahal baru seminggu)ehehe...dah tak serancak dulu dah aktiviti meng'update' blog ni..owh kesian kan..

Masa tengah bersiap ke office pagi tadi, kecoh baba alya ngan alya kat luar rumah...ingat kan ape, rupa2nya ada yang tengah buat show...ni ha mereka yang buat show di pagi hari di tepi rumah kami..jom kita tengok dulu aksi2 mereka ye

kurang jelas?


tu dia...seronok kan mereka bermain kat atas tiang electric tu..huhu

pastu boleh la budak bertuah tu keluar pagar and nak pergi tengok monkeys tu dekat2..nasib baik mama perasan ade seekor (bapak monyet) kat bawah seberang jalan..sempat la mama kejar and dukung si kecik tu sebelum si bapak monkey tu kejar dia..huhu..bahaya betul..dah la tu bila masuk kereta, sempat lagi dia babai monkey2 tu..adeh.. 

hmmm...nampak gayanya MR. ORANG yang baba buat tu dah tak berkesan dah..mereka dah tak heran dh dengan en. orang ni..huhu

Ini la budak yang tak takut monkey tu..

eh, alya ade kawan baru la



tengok tu, bebear pun pakai cd jugak..bagus anak mama ni kan ;) kadang2 tu kelakar tau bila dia suruh mama tukar cd bebear..siap cakap "ma, bebear yak..ucuk.." hihi


emm...chack...

bebear alim pagi ni..pakai tudung..hihi...
upss...mcm kelakar plak tengok rambut alya tu...sorry la mama terpotong senget rambut alya..hihi



now alya sangat suka amik gambar..pantang nampak camera mesti nak smile...maknanya nk amik gambar la tu..pastu tersengeh2 depan kamera..huhu..ini hasil tangkapan pagi tadi ketika on the way ke school...sorry ya mama terpaksa edit gambar ni sebab mama tak chomel..hihi..malu *_*



alya = 2 tahun 1 bulan


14 ::ThoughT(s):: :

Ummi Iman said...

Iman pun suka tengok monyet. Setakat ni tengok dari dalam kereta je. Budak2 dia bukan tahu bahaya.

MaDihAh said...

bagus btl alya nie...bebear pn dh start papaki tdg ye...

IntaNBerliaN said...

byknya monyet... budak2 mmg sk tgk kn.. :-)

NoEn said...

@Ummi Iman tak tahu kenapa dia terlebih berani pagi semalam..padahal kucing pun dia takut if kucing tu datang dekat ngan dia..tgk dr jauh tak pe la..huhu

NoEn said...

@MaDihAh sebenarnya dia nk pakaikan bebear dia telekung semayang..aku yg tukar bagi tudung dia..huhu

NoEn said...

@IntaNBerliaN yes..mmg banyak monyet kat kawasan rumah ni..and monyet2 tu tak takut org ok!!

Suzie said...

takut juga monyet ...rumah akak dulu bila goreng pisang dia siap duduk atas pagar ...lepas tu buat tak tahu je bila kita halau ...

NoEn said...

@Suzie itu la kak..if monyet2 ni ade, sy memang tak keluar rumah la..sliding door mmg sentiasa tertutup. takut diorg masuk umah jer..pintu dapur mmg tak pernah bukak la..huhu

Ummu Muhammad said...

alya comel je rambut die potong rate depan tuh..banyak betul bebear die ;)

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe..itu bebear turun temurun dr mama dia lg tu.. ;)

Ummu Muhammad said...

orang ade bantal busuk..mama alya ade bebar busuk kehkeh siap turun temurun lagi tuh..

p/s: bia betul noen? bebear tu bebear pusake? cantik lagi tgk

NoEn said...

@Ummu Muhammad bebear pusaka...cantik la sbb simpan dlam plastik..buleh ke alya habis huduh sume bebear..ape dia makan, dia bg bebear mkn, bebear kene gosok gg, pakai lipstik, pakai cd..main bola..ape dia buat bebear kene buat jugak...huhu

Ummu Muhammad said...

nasib baik ade bebear..dibuatnye mama sebagai bebear..kang jadi opera cine alya kerjekan heheheh

p/s: alya berate-kate: oh mama n baba..alya nak kawanlah!

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe..itu la..kene bg kawan kat alya ni..kadang2 kesian tgk dia dok bercakap ngan bebear dia..hihi