Monday, May 21, 2012

Jalan-jalan ke KT

Alhamdulillah kelmarin(sabtu) kami sekeluarga keluar jalan2 ke Kuala Terengganu...honestly, kami tak pernah jalan2 ke KT ni..biasanya lalu jer..tak pernah singgah pun..asbab baba alya nak beli kekabu(nk buat project tilam kekabu baby), maka kami pun pergi la ke KT sambil2 bawa alya jalan2...nasib baik sabtu tu kilang power cut dapat jugak la mama off kn..hehe..buat pertama kalinya mama pergi ke pasar payang...huhu kesian kn? tapi tak naik atas pun.. 

seawal 730 pagi kami gerak dari kemaman..sampai kat KT around 945-10am.. seriously mmg tak tahu nak bwk alya g jalan2 kat mana...teringat ummu muhammad pernah bawa muhammad naik kuda kat pantai batu buruk, lantas kami decide untuk ke sana juga...sampai2 kat batu buruk tu kami makan dulu (bwk bekal dr rumah) lapar weh...alya macam biasa la bila ade playground mesti nak main..bukan ingat makan pun..


excited nak g main buai


tapi kat sini base kat playground tu pasir..so susah la budak kecik tu nk berlari2...siap muka kerut2 lagi...hihi..kelakar tengok dia nak jalan pun payah..apetah lagi nak lari2


love this pic...


punya la susah suruh dia stop main...last2 stop main sebab dia jatuh..ajak dia pergi wash hand baru dia nk..lepas makan baba ajak p ronda2 kawasan booth..oh ya masa kami pergi tu ada program terengganu cycle anjuran tourism malaysia..kat stage ad org buat performance ape sume la kan...budak kecik tu excited tgk kakak and abang2 buat persembahan


ma, apa tu? (tunjuk kat stage)


Then kami bawa alya naik kereta kuda..niat asalnya nk suruh alya riding the horse..tp xde la plak kuda yg boleh ditunggang..kereta kuda ade la..huhu..so kami naik je la kereta kuda..mahal jugak ye rm13 untuk 2 pusingan..tp takpe asalkan si kecik tu enjoy :)




bukan aje alya yg excited, mama dia pun sama..haha..bukan ape, seronok dapat hiburkan hati anak ni..turun dari kereta kuda ni, boleh plak si kecik tu "ma, jom sana..horse" tunjuk kat kereta kuda lain pulak..hihi..


mama + alya = excited


lepas naik kuda, kami gerak ke pasar payang...ajak baba alya g jalan2 kat masjid kristal tapi dia tak mau..so ikutkan aje lah..tak teringat plak nk ajak baba pergi muzium..hehe..lps ke pasar payang, kami rehat2 kejap kat dataran shahbandar..alya mcm biasa, berlari kesana kemari tanpa mengenal erti penat..huhu..mama dia yang tukang tengok ni yang penat..huhu




bila tengok pic ni macam orang besar jer gaya dia duduk...alahai..dh besar dah anak mama ni...then b4 balik rumah, kami singgah di rumah emak sedara baba alya kat jerangau..semalam memang catat sejarah sungguh..baru jer kami gerak, budak kecik ni menangis sebab terjatuh kat dalm kereta, darah bibir..pastu masa main kat playground jatuh lagi, makan pasir..huhu..masa tgh jalan2 jatuh lagi...yang paling haru dia jatuh kat tangga rumah makcik baba..ad 4 anak tangga juga la..jatuh tergolek dari atas..nasib baik takde ape2..

Kami selamat sampai ke rumah jam 8.30pm..sempat la baba alya tengok bola malam tu..tahniah untuk Red Warriors sebab menang piala FA ..berbaloi la kan baba tengok bola sorang2 ;)

Tak sabar nak pergi cuti-cuti malaysia middle of june nanti :)



22 ::ThoughT(s):: :

Ummi Iman said...

Aktif juga alya ya.. Sama mcm iman. Dah lama tak pergi tganu.. mmg macam gaya orang besar duduk macam tu ;)

MaDihAh said...

oh...gelang itu masih wujud ye...igt kn jd arwah dh...muahaha

NoEn said...

@Ummi Iman hehe..sangat aktif...masuk keter terus tidur kepenatan...

NoEn said...

@MaDihAh arwah dh benanya...tp paka la jugok amik ati chu...muahaha

MaDihAh said...

huh...sedih ak tgk alya pakai gelang 2...

NoEn said...

@MaDihAh ape plak sedihnya? happy lor

umialya/k.tini said...

nak tgu anak2 membesar, pasti xleh lari dr tercalar sana sini

Suzie said...

jauhkan kemaman ke KT...akak selalu lalu KT kalau nak balik Besut ,pernah naik pasar payang sekali je ...hehehe suka pasar siti kadijah lagi

MaDihAh said...

paka semata2 nk ambik ht jh...hmmm....(ayat touching ckit...)muahaha

NoEn said...

@umialya/k.tini betul tu kak..lepas satu..luka yg ni tak dan sembuh, dh kene yg lain plak..huhu

NoEn said...

@Suzie jauh kak..2jam lebih jugak la...tambah lg 2 jam sampai kat kg..

NoEn said...

@MaDihAh ok la tu..at least pakaikan..dh la sambung2 dh gelang tu..she need the new one lor..can buy it??muahaha

Ummu Muhammad said...

lor noen ni baru cadang nak bawak muhammad ke sane lagi naikkude..ni dah besar sikit mesti excited mcm alya jugak..

yg kes jatuh matuh ni boleh geng dengan muhammadlah..baru-baru ni die tekup seterika kat pehe pulak..aduhai muhammad..

memang alya nampak mcm kakak sangat..suke tgk badan die..semangat lagi..bbir merah..geram je tgk!

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe..tp kenapa yer tak de kuda yg leh tunggang tu? ke kene pergi petang?huhu

gaya kakak yer..insyaAllah kakak to be...hehe

izan mama mia said...

comel jer dia beraksi yer...best bawa anak keluar jejalan.

salam kenal...segmen tu terpaksa ttp awal sbb sibuk nak berkemas nak balik kmpung ..ank pulak tak sihat...

NoEn said...

@izan mama mia hehe..xpe..baru teringat zaman2 mula2 kenal en.wan dulu...kiki

MaDihAh said...

CAAAANNNN......
tp tgu mama bank in cash dlu lh...then eeeeverytihing can be baought...muahahaha

Ummu Muhammad said...

haaaaa????!!! betulkah noeennnn??? tahniah!!

NoEn said...

@MaDihAh huahua...

NoEn said...

@Ummu Muhammad haha..kakak to be..tp tak tahu bila...kuikui...belum lg la..saje wat gempak kat sini ;)

Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story said...

so sweet :)

NoEn said...

@Kasyah and Khalis ~ Never Ending Story tq ;)