Sunday, May 6, 2012

Peasant Dress

hai aunty semua ;)

Dah lama rasanya mama tak jahitkan alya baju baru..sibuk memanjang je..haha..sibuk la sangat kan...almost baju alya pun dah senteng dan kecik...tapi tak pe la, pakai la dulu nak selagi boleh pakai..mama tak de masa nak jahit...hehe..tapi mujur la last 1st May (labour day) acik sue ajak mama wat sepetang bersama..dapat la mama jahitkan alya baju baru..hehe...

petang tu acik sue datang rumah kita..acik sue dapat siapkan 2 helai baju untuk nuraini..mantapkan kn? mama sempat jahit satu jer..itu pun dah malam(sekitar kul 4pg) baru jahit..kehkeh

tapi sayang tak amik pic baju nuraini..mama tepek pic yg dicuri kat FB acik sue je lah ye (acik sue jangan marah ye ai curi photo nuraini..hehe)

baju baru nuraini ;)

instead of buat top, mama jahitkan alya dress...if pakai dress tak perlu dh pakai seluar..senang kan..haha padahal alya sangat tak de pants..hanya ada 2-3 helai jer..punya le kedekut mama dia ni nak beli seluar..konon nak jahit sendiri tapi tak jahit2 pun lagi..huhu..nasib la nak oi...


peasant dress untuk puteri mama


mama tambah lace kat bahagian kaki dress...
lagi nampak kawaii kan..sesuai la dengan corak kain yg kawaii itu ;)


posing lagi dengan baju baru...hehe


sekejap jer jahit peasant dress ni..peasant dress/top adalah antara pattern baju yg paling senang dan pantas..cuma masalahnya mama dia ni konon busy, tak sempat nak jahit...and mama dia ni konon tak nak jahit baju yang sama pattern tuk anak dia ni...hahaha

oh ya bangun je dari tidur, mama tunjuk baju ni kat alya..dia cakap ape tau "mama, antik..aju.." hehe..kembang semangkuk la mama dia ;p



lutut alya masih belum sembuh lagi la


12 ::ThoughT(s):: :

IntaNBerliaN said...

cntik sgt...!! pndai jahit ni mmg untung kn.. :-)

Ummi Iman said...

Sweet je.. Untung pandai jahit.

Ummu Muhammad said...

setuju! jeles dgn noen!!

p/s: budak ni kenyang susu ibu 2 tahun..pipi layot lagi walau dah 2 tahun

NoEn said...

@IntaNBerliaN tq..alhamdulillah..boleh la sket2

NoEn said...

@Ummi Iman tq...tak pandai mana pun..biasa2 jer

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe..jeles apenya

p/s: budak ni makin bolat tau...mmg dh tak larat nk dukung

Suzie said...

comel...heheh

NoEn said...

@Suzie tq kak ;)

SoNice said...

sy pun ada pattern ni, ntah bila nak try...mungkin seru menjahit baju tu belum ada lagi..

NoEn said...

@SoNice hehe..bila si dara tu makin besar, pasti mama dia ni buat baju byk2 tuk dia..

Nida said...

Cantik sesangat... pandai Noen dan untung Alya dapat ummi macam Noen :)

NoEn said...

@Nidahehe..tq kak..w/pun pandai jahit tapi bukan selalu pun budak kecik ni dapat baju baru..maklumla mama dia ni kan sibuk...hehe