Tuesday, June 26, 2012

Cuti-cuti Malaysia (Part 1)

As-salam semua...lama rasanya tak jenguk blog ni..maklum la org pergi holidaykan...haha..alhamdulillah minggu lepas kami sekeluarga sempat la cuti2 malaysia selama seminggu..macam lama je kan seminggu tu tp sebenarnya tak cukup masa pun...byk tempat kene cancel... :'(

Planning nk start cuti on monday (18/6) tapi terpaksa diawalkan sehari untuk bg ruang mama menjahit...hihi..biasala mama punya kerja last minutes tak siap lg...hihi..baju2 adam, husna & adni yang di janjikan untuk diserahkan kepada mereka masa kami pergi kL nanti tak siap lg...have to siapkan those baju tu dulu la..sempat la siapkan sepasang sorang...hihi gara2 nk cepat kaki seluar adam sebelah jahit, sebelah lg tak..sabor je lah..malam sebelum bertolak tu mmg tak tidur langsung...siap jer baju terus gerak ke cameron highlands(around 4.30am)..1st time ni pergi sana..mama sangat excited ;)

mama mcm biasa if alya tidur mama pun tidur sama sepanjang perjalanan..mengantuk and letih sangat sebab b4 tu menjahit non-stop..alhamdulillah sampai kat sana around 1130 am..agak awal..singgah mkn kat cameron valley dulu sambil menikmati udara segar cameron..best sangat..pastu bila dh bosan lepak kat situ kami naik brinchang cari hotel..pusing punya pusing tak jumpa...at last kami decide singgah la dulu mana2 strawberry park...kunun nak menikmati strawberry fresh from ladang kan..lps menikmati ice cream baru tanya orang kat mana hotel tu...rupa2nya hotel tu kat atas lagi...kami naik tak cukup tinggi td..hihi

petik gambar jer, buahnya tak petik..beli yg dh siap di petik ;)

sejuk-sejuk pekena ice cream mmg syok habis la..memang sedap ice cream ni
ehem...tayang muka muchuk mama ngan alya ;p

tgh tunggu baba check in..sampai awal sangat..bilik pun tak ready lg

since bilik tak ready lagi kami lepak2 je dulu kat luar..fuhhh..angin cameron ni mmg best la...sejukkkkkk..petang tu kami tak ke mana...just pusing area brinchang ngan tanah rata jer..pusing2 cari tempat untuk dilawati keesokan hari...hehe

esoknya pagi2 lagi kami keluar..keluar cari sarapan la...mahal tu nk makan makanan hotel..since plan nk jalan2 kat taman agro mardi so kami cari makan kat tanah rata je lah..sedap pulak roti canai kat sini..bile nk tambah order dh habes la plak rotinya..

orang sibuk nak makan dia sibuk nak kejar bird :D

Bila mama & baba dah kenyang, kitorang pun gerak ler ke taman agro tu...emm best juga kat sini..ah macam biasa la si kecik tu excited tgk baaannyyyaaakkk flower...macam2 flowers ada kat sini..cantik2 lak sume tu..tapi tak beli satu pun sbb mama tak minat tanam bunga...ngehngeh

aksi kami ;)

alya, rabbit & iguana

sebelum gerak balik kami makan dulu kat cafe mardi ni..makanan ok la sbb malas dh nk p cari cafe lain...aish macam panjang laks entry ni...sambung esok la plak..hihi

mama + alya


entah kenapa sy sangat suka akan gambar yang last ni ;)



13 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

g CH ikut jln mana?

Ummi Iman said...

Patutlah lama menyepi ;) holiday rupanya. Best kan pergi Cameron. Bila tgk ramai blogger pergi Cameron, tiba2 teringin juga nk pergi ;) rindu Cameron. Dah lama tak pergi :( semua gara2 x confident dgn transport kami tu.

Mmg cantik gambar last tu. Suka tgk :) tinggal kt hotel yg atas bukit tu ke?

IntaNBerliaN said...

wah syoknya pergi bercuti.. :-)

dh lama x g ch..

NoEn said...

@kak tini (umialya) dr kemaman ni sy lalu ikut bentong, raub, sungai koyan, ch...sbb ofic mate ckp jln ni cantik :-D

NoEn said...

@Ummi Iman hihi... Best2..ala jgn tak thu kami naik ch guna kancil buruk kami ni je..alhamdulillah sampai juga atas sana...ofic mate dok tanya larat ke kancil awk tu naik bukit???hihi

NoEn said...

@IntaNBerliaN
Hihi...best..best :-D

deno said...

syoknya!!!! da lama tak cuti2 malaysia ni... :)

NoEn said...

@denobest sangat...pergi la..tp letih sket la...hehe

Ummu Muhammad said...

bestnyeeee..bile muhammad nak sampai sane.tunggu adik hee

noen berape rm hotel sane?

NoEn said...

@Ummu Muhammad kami pergi sana guna voucher..byr xsampi separuh pun..hihi..kene rajin check website sbb dia selalu ad promo..masa kita pergi hr tu pun ad promo jugak..tp selalunya promo ni bukan time cuti sekolah la

QasehnyaRania said...

terhibu kan bawa anak2 ;)

mmg nice pic last tu..sy pon suka..
hehe

NoEn said...

@QasehnyaRania hehe...tq

sobri yaacob said...

bestnye akakdtp p jalan..
sama la sya pun ske gak p jalan2 :)