Wednesday, June 27, 2012

Cuti-cuti Malaysia (Part 2)

Alhamdulillah see you again...ok kita continue cerita semalam...sepagi berjalan makes me rasa nk tidur jer...after lunch, balik hotel terus tidur...mula2 konon nak tidurkan alya, sekali mama yang tidur..alya???hmmm macam biasa 'kemaskan' bilik...dah pandai mintak nk g jalan.."jom jalan" sambil amik kasut...huhu..tau tau aje kan si kecik ni...petang tu kami keluar awal sket...nk g ronda2 lagi sekitar cameron higland...

at first kami cari tea plantation lain selain Bharat tea plantation tapi tak jumpa...last2 jumpa tea plantation yg sama tapi kat tempat lain..kali ini sebeleh Kuala Terla. Tapi personally saya lagi suka yang dekat Ringlet if compared to Kuala Terla...kat Kuala Terla ni a bit panas la...tak sesejuk di Ringlet dan pokok2 tea pun tak sesegar di Ringlet...Tapi kan sy masih musykil, ada 2 ni je ke tea plantation kat cameron highland ni???hmmmm

Cameron Valley Tea Plantation, Kuala Terla

di celah pohon teh ada alya ;)

Then sebab upset tea plantation kat Kuala Terla tu macam tak best kami sekali lagi turun ke tanah rata...yes again ke tanah rata...kali ini just bawa alya g main kat playground...best tau, sebab sejuk..nyaman jer..parents kawasan situ yang datang teman anak main almost semua pakai sweater..anak2 pulak pakai pants and long sleeve shirt...rasa macam bukan berada di malaysia plak..hihi..best2..mode:berangan kalaula kat kemaman macam tu kan best...haha..

again... favorite shot!!! 

alya main happily...
mama ngan baba amik pict guna self timer..nasib baik ade meja ni ;)

menjelang petang perut minta di isi...pusing punya pusing cari tempat utuk makan...last sekali singgah di Glory 78 restaurant. Emm mula2 tu tak terfikir pun nak makan ape..then bila sampai order nampak lak steamboat..price RM48 for 2persons..hmm reasonable rasanya..so menu untuk dinner kami adalah steamboat..ekeke.. psttt 1st time ni mkn steamboat ;)

dinner time...licin...;)

malam tu memang kekenyangan la kami...baba alya lagi kelakar, balik hotel, mandi, solat terus lena sampai ke pagi...haha..kenyang makan steamboat n malam tu dia dh tak batuk2 lg dah..katanya sebab pekena steamboat 2plates..kehkeh (baba alya batuk2 since sebelum p CH lg)

Wednesday(20/6) is the last day kami kat sini...pagi tu pergi mane eh??hmmm lupa la..rasanya lepas breakfast tak de gi mana2 kot sebab alya tidur...balik bilik kemas2 barang then check out..kami check out awal sket sebab ada nk singgah beberapa tempat lagi..strawberry pun belum beli lg...hihi

stay kat hotel ni selama 3hari 2malam...besttttt
~b4 pulang sempat lg snap gambar kat sini *_*

persinggahan sebelum pulang...cactus point
banyak sangat cactus kat sini..tp 1 pun kami tak beli ;)

last but not least kami singgah sekali lagi kat sini untuk makan
ice cream dan beli strawberry...
sangat sedap..lupa dh nama tempat ni tapi bersebelahan
dengan rumah peranginan persekutuan k'jaan M'sia

oleh kerana tak puas hati berposing kat tea plantation Kuala Kerla tu, kami singgah sekali lagi on the way balik kat Ringlet ;)

Cameron Valley Tea Plantation at Ringlet

Kami sambung lagi percutian kami ke KL..lama benar dh rasanya tak pergi KL..rasanya last pergi KL Feb 2011...hihi tak de la lama sangat kan..tapi kali ni sangat excited sebab alya dah cerdik...macam2 plan nak bawak alya gi jalan2...antaranya zoo...vacation kat KL kite citer next entry lak ye..tadaaa...c ya O_O


sorry enty panjang dan banyak gambar...hehe


16 ::ThoughT(s):: :

Ummu Muhammad said...

jeleeeesssssnyeeee mokcik alyaaaa...ayah muhammad malas naik atas, jalan die pening kate die..plan nak g mase muhammad sorang..ni na masuk 2 orang tak sampai2 lagi heheh

p/s: mama alya honeymun kali kedue tu ngehngeh

Mila@Rimbun said...

bestnyer bercuti....

Suzie said...

selalu cameron ni jd perhentian je bila balik kelantan

Ummi Iman said...

Smlm bgtau ayah iman.. Jom pergi CH. AI kata dah nak raya.. ;) puasa pun belum lg... apalah AI ni.. :) kami stay hotel ni juga 2nd time pergi. Rindunya CH bila tgk gambar ladang teh ni.

NoEn said...

@Ummu Muhammad hihi..xpening pun jalannya..jangan naik ikut tapah..org kata jalan tapah tu yg pening..hr tu kita ikut bentong-raub-sg.koyan..jalan ok...

p/s: hehe bukan kali ke 2..yg ni 1st...kehkeh

NoEn said...

@Mila@Rimbun best..best..tp penat la sket ;)

NoEn said...

@Suzie wah...tempat perhentian tu...hehe

NoEn said...

@Ummi Iman hihi..ape kaitan nk p cameron dgn nak raya eh??hehe lg pun puasa tak lagi..sempat lg if nak pergi..tambah2 iman tak sekolah lg..boleh pergi sana sesuka hati ;)

kak tini (umialya) said...

bestnya..

IntaNBerliaN said...

wah seronoknya dpt bercuti ke sana... :-)

Siti Mas Hidayu said...

kecik...anak ko da besar da...masa kat jongkang jongket da macam rakan sebaya dah..hehehe

NoEn said...

@kak tini (umialya) BEST2...tapi akak kn selalu p sana..dh tak heran dh kan??hmm

NoEn said...

@IntaNBerliaN seronok ;)

NoEn said...

@Siti Mas Hidayu haha...rakan sebaya yer...tunggu 3-4 tahn lagi maunya dia sama besar ngan aku..kiki...sekarang ni pun dh tak larat dh nk dukung dia...huhu

QasehnyaRania said...

blom penah sampai CH lagi..
sronok kan jalan2 bawa anak ;)
done hb..

NoEn said...

@QasehnyaRania jomla..best g sana....sejukkk...hehe