Thursday, September 27, 2012

Bahaya Aluminum di Dalam Deodorant

Untuk perkongsian bersama...i got this info from one of group i join on FB Moms4NonToxic

Aluminium di dalam deodorant anda can lead to breast cancer
untuk info lanjut boleh baca kat sini yer


terkejut juga baca ni...lepas ni nk beli deodorant kene tengok ingredient dulu la..atau pun beli aje tawas atau natural product yang lain yang tak de aluminium ni...saya dapat tahu deodorant MooGoo xde aluminum but a bit pricey la...cosway pun ada yg non-aluminium..harga pun murah sket dr MooGoo...emmm nampak gayanya kene tukar la deodorant yang digunakan sekarang


macam2 la sekarang ni..kene banyak cari info lagi ni



6 ::ThoughT(s):: :

Suzie said...

Pernah juga dengar. Orang jgn guna yg anti peluh tu. Tq for sharing

kak tini (umialya) said...

kena beringat lepas ni..

NoEn said...

@Suzie pasal yang anti peluh tu sy pernah jugak dengar sebelum ni kak...tp yg ni baru tahu ni

NoEn said...

@kak tini (umialya) banyak lagi kak yg kene beringat...hoho..try our best to minimize penggunaan bhn yg berbahaya ni

IntaNBerliaN said...

sy xpnh tau pasal ni.. thanks share

NoEn said...

@IntaNBerliaN saya pun br tahu...sama2 kita kongsi