Sunday, September 23, 2012

Bomba Datang Rumah

Malam tadi abang bomba datang ke rumah kami tau...tapi kali ni tak best sebab diorang bukan datang dengan trak bomba yang besar gedabak tu...diorg dtg dengan trak kecik jer...erk kete yg lebih kurang mcm hilux tu...sebelum ni 2x diorg datang dengan trak besar gedabak tu...best pulak tengok trak tu...and sy sangat adore kat pasukan beruniform ni tau...pernah berangan nk kawen dengan anggota pasukan beruniform...tp bukan jodoh ku dengan mereka...hak hak..

Trak bomba ikhsan google

oh ya why they came to our house? ha ni la sebab nya...nampak tak?


ok if tak nampak kita zoom sket


cuba teka sarang ape kah itu???
ya betul mereka dengan suka citanya membuat sarang di bumbung rumah kami...actually kitaorg perasan b4 raya hari tu lg...tp xtahu nk report kat sapa sama ada jabatan perhilitan atau bomba...dok tangguh2 sampai la raya...lepas cuti raya baru report..tu pun setelah baba alya kene sengat dengan mereka mase tengah berkebun...dh kene gigit baru buat report...ini la yg org kata dah terhantuk baru terngadah...erk betuk ke peribahasa ni?

since balai bomba dekat jer, so kitorang report kat bomba jer...malam tu diorg datang tengok keadaan...datang tengok jer tapi siap datang dengan trak besar tu..dh la ramai yg datang...kehkeh...seronok pun ad tgk diorg ni ;) esok mlmnya diorg datang tuk buang sarang tu tapi hujan la plak...if hujan diorg tak dapat nk panjat bumbung tu...licin..oh ya mase tu pun diorg datang ngan trak jugak tau...owh mama alya jakun tgk trak bomba ni..sorry (*_*)

petang rabu lepas one of them datang rumah mintak contact no sbb senang katanya nk hubungi bila diorg nak dtg...masa balik kg asbab miscarriage hari tu diorg ada datang 2kali tapi xde orang...nak buang sarang tu kene time ada org takut bocor ke ape or takut sarang tu dah masuk kedalam siling rumah..mungkin diorg perlu masuk dari dalam...since petang semalam tak hujan, lps maghrib diorg ada call cakap nak datang...katanya nak datang lepas isyak..tapi tunggu punya tunggu dekat kul 11pm baru sampai. katanya mlm td ad byk kes...penat tau tunggu...nasib baik citer bahrin tangkai jering semalam best...kiki..

dah buang dah sarang tu

antara cebisan daripada sarang tebuan...
so amaze kan tengok sarang tebuan tu...cantik

sebenarnya nak amik gambar masa diorg panjat bumbung tapi segan...sbb malam kan kene guna flash..klo guna flash nanti diorg sedar kita amik gambar diorg tgh wat kerja...ai malu la...ai keluar rumah bila diorg dh kat atas bumbung...sebelum diorg turun ai masuk rumah...bukan ape, hati berdebar2 bila berdepan dengan mereka...hahahahaha (gelak jahat)


TQ to abangs bomba sebab dah tolong kami


10 ::ThoughT(s):: :

kak tini (umialya) said...

baca dek baba alya jeles u.. hehehe

Ummu Muhammad said...

hahaaa..suke pakai uniform sampai malu ngehh..nanti suh baba alya jadi abang pol lah.. ;P

IntaNBerliaN said...

tebuan ni kalu kne gigit.. bahaya tu.. seriau plak..

NoEn said...

@kak tini (umialya) hehe...mmg dia follow pn blog sy ni...xpe la jeles pun..dia tau bini dia mcm mana..kehkeh

NoEn said...

@Ummu Muhammad hehe...itu minat zaman dolu2..terbawa sket2 jer..haha dia xlayak la nk join pasukan beruniform ;p

NoEn said...

@IntaNBerliaN emm bahaya jugak la klo kene gigit byk..klo setakat seekor ok lagi rasanya

baba alya hr tu pn terpaksa g amik injection jugak..huhu

syiela said...

jeles baba alya nanti :)

sakitkan kalau kena sengat :(

Suzie said...

Kelakar cite noen ....hahahah akak pula langsung tak suka ngan badan beruniform tak tahu nape maybe berlagak macho kot ...hahahahah jahat kan .
Bahay juga tebuan ni ...kena kita yang tua ni tak apa la tahu apa yang gigit takut kena kat si kecik kan

NoEn said...

@syiela haha...

NoEn said...

@Suzie sy suka tgk diorg pakai uniform...nampak smart n macho..yg xhandsome pun jd handsome bila pakai uniform...hehe

itu la risau takut kene si kecik tu...nasib baik abg bomba cepat bertindak sebelum terkene...hehehe